11 Mart'ta müjde bekleyen iki il

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ORDU'DAN / Murat GÜRSOY

ordu@dunya.com

Karadeniz'in sorunları aynı, çözüm yolları aynı olan; birbirlerine rakip değil staretejik ortak durumundaki Ordu ve Giresun illeri, uzun süredir verdikleri mücadelenin meyvelerini artık toplamak istiyor. Or-Gi Havaalanı'na kavuşmak isteyen bu iki il, 11 Mart'ta Ordu'ya gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan müjde bekliyor.

Ekonomisi, küresel krizden önce fındık fiyatlarında yaşanan olumsuz gelişmeler nedeniyle zaten sıkıntıya girmiş olan iki il, geçmişi nerdeyse 20 yılı bulan Or-Gi Projesi ile kalkınma hamlesine geçmeyi istiyor. Or-Gi hayata geçerse, Ordu ve Giresun'un en büyük rüyası da gerçekleşmiş olacak. Bugüne kadar Ordu Valisi Sayın Ali Kaban ve Giresun Valisi Sayın Mustafa Taşkesen, Or-Gi Projesi'nin gerçekleşmesi için çok güzel bir işbirliğine girip, devamlı görüş alış-verişinde bulundular. Or-Gi Projesi'nin hayata geçmesi için iki ilin özel idare kaynaklarını da kullanma yoluna giderek, ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. Aynı şekilde başta Ordu ve Giresun Ticaret ve Sanayi Odaları olmak üzere iki ilin borsaları ile diğer sivil toplum kuruluşları ön çalışmanın hızlanması adına gerekli paranın toplanması için hazır olduklarını ifade ediyorlar. Giresun milletvekillerimiz sayın Nurettin Canikli, Enver Yılmaz'ın çabalarını da takdir ediyorlar. Bu iki ilimizin tek önemli geçim kaynağı şu anda fındık. Ordu ve Giresun'un bunun dışında farklı sektörlerde gelişmesi, daha fazla yatırım alması için dünyaya açılan pencereye ihtiyacı var; o pencere de Or-Gi Havalimanı'dır.

Bugüne kadar Ordu ve Giresun, ülkesi için üzerine düşen görev ne ise onu yerine getirdi. Siyasilerine de hep güvendi. Ancak ne yazık ki bu güvenin karşılığını aldığını söylemek çok zor. İşte bu nedenle 11 Mart bu iki ilimiz için çok önemli. Her ikisi de Başbakan Erdoğan'dan Or-Gi Havaalanı'na yönelik umut dolu açıklamalar bekliyor. Projenin hükümet programına alınmasını istiyorlar. Unutulmamalı ki bu havaalanı artık Ordu ve Giresun illerimiz için lüks değil, bir gerekliliktir. İş adamlarımızın zamanının ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. İşte bu yüzden onlar, iş ziyaretlerini bir gün içinde bitirmek, vakit kaybetmeden gidip, dönmek istiyorlar. Ordu ve Giresun'a bu şekilde ulaşmak ise şu anda mümkün değil. O nedenle de buraya bir havaalanı şart. Devletimizin tüm bunları göz ününe alıp, buraya bu hizmeti getireceğine inanıyoruz. Hükümetimizden de buraya kalıcı bir eser bırakmasını istiyoruz. Başbakan Erdoğan'ın bu gerçeği görerek 11 Mart'ta Ordu Cumhuriyet Meydanı'nda, beklenilen müjdeyi vermesini bekliyoruz. Her şey daha çok gelişmiş, kalkınmış Ordu ve Giresun için diyoruz.