11. Uluslararası Bodrum Bale Festivali başladı

Festival, İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen "Hurrem Sultan" balesi ile başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUĞLA - Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Bodrum Bale Festivali başladı.

Tarihi Bodrum Kalesi kuzey hendeğinde gerçekleştirilen festivali Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Prof. Rengim Gökmen başta olmak üzere, eski Bakan İmren Aykut, piyanist Gülsin Onay, tiyatro sanatçıları Oya Başar ve Erdal Özyağcılar ile iş ve sanat dünyasından çok sayıda yerli ve yabancı tatilci izledi.

Festivalin açılışında konuşan Gökmen, Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nin sanatseverlerin ve Bodrum halkının destekleriyle büyüyerek bugünlere geldiğini söyledi.

Sadece Türkiye'de değil dünyada da Türk balesini tanıtmak istediklerini belirten Gökmen, "Amacımız Türk balesini, operasını tanıtabilmek ve Türkiyeyi çağdaş sanatlar alanında en güzel şekilde temsil edebilmek" dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da festivale katılanlara teşekkür ederek, etkinliğin her yıl büyüyerek devam ettiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından festival, Türk Devlet Bale Toplulukları ile yabancı konuk bale sanatçıları ve topluluklarının sahneye koyduğu "Hürrem Sultan" balesiyle başladı.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen eser kostüm ve danslarıyla tarihi bir dönemi, görsel bir zenginlikte sanatseverlerle buluşturdu. Padişah Sultan Süleyman’ın tahta geçişinden başlayarak, adaleti ile "Kanuni" adını aldığı dönemin çarpıcı kesitlerle sahneye aktarıldığı eser, Sultan Süleyman’ın tutkularını, seferlerini, zaferlerini ve Hürrem ile geçen saray yaşamını konu alıyor.