12 Dev Adam çeyrek finalde noktayı koydu

Şampiyonada madalya şansını yitiren '12 Dev Adam', bugün Fransa ile 5.lik-8.lik klasman maçı yapacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KATOWICE - 36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası çeyrek final maçında Türkiye, Yunanistan'a 76-74 yenilerek yarı finale çıkamadı. Bu sonuçla şampiyonada madalya şansını yitiren ''12 Dev Adam'', bugün Fransa ile 5.lik-8.lik klasman maçı yapacak.

Yunanistan ise elde ettiği galibiyetle yarı finalde İspanya'nın rakibi oldu.Maça pota altında Ömer Aşık ve dış atışlarda Ömer Onan'ın sayılarıyla iyi başlayan milli takım, daha sonra Yunanistan'ın top kayıplarını iyi değerlendiremedi. Karşılaşmanın 3. dakikasında 7-2 önde olan (A) Milli Takım, Spanulis ile Zisis'in dış atışlardan bulduğu sayıları engelleyemeyince, ilk periyodu Yunanistan 17-14 üstün geçti.

2. çeyrekte Yunanistan savunması karşısında sayı bulmakta zorlanan milliler, ribauntlarda da önemli sıkıntı yaşarken, bu periyotta ilk 8 dakikada hiç ribaunt kazanamadılar. Yunanistan'ın kötü bir şut yüzdesiyle oynaması, oyunda dengenin bozulmasını önledi. Pota altında Ömer Aşık, Oğuz ve Ender ile bulduğu sayılarla ayakta kalan milli takım, devreyi de 29-26 geride kapattı.

Mücadelenin 3. periyotu karşılıklı basketlerle geçerken, her iki ekip de üstünlüğü ele alamadı. Bourousis, Fotsis ve Spanoulis ile etkili olan Yunanistan'a (A) Milli Takım, Oğuz, Ömer Onan ve Kerem ile karşılık verirken, son çeyreğe 47-46 Yunanistan önde girdi. 4. ve son periyotta Semih ve Oğuz'un 4. faullerini almaları, milli takımda rotasyon sorunlarına neden oldu. Ribauntlarda önemli sıkıntılar yaşayan milliler, ancak savunmasını sertleştirerek oyuna asılmayı sürdürürken, Yunanistan'ın da top kayıpları sürdü. Kerem ve Hidayet'in oyuna ağırlığını koymasıyla hareketlenen milliler, 33. dakikada 53-52 öne geçerken, 37. dakikada da skoru 63-57 yapmayı başardı. Spanoulis ile skor üretmeyi sürdüren Yunanistan, Zisis ve Printezis'in de katkısıyla 8-0'lık bir seri yapıp, son 18 saniyeye 65-63 üstün girdi. Ancak Ender'in son saniye basketiyle maçın normal süresi 65-65 eşitlikle tamamlandı.

Uzatma bölümünde Spanulis'in dış atışlarda bulduğu sayılarla 33. dakikada 72-67 öne geçen Yunanistan karşısında Ersan ile sayılar bulan milliler, 75-74 geride girilen son saniyelerde önemli fırsatlar yakalamasına karşın, topları kötü kullanınca, mücadeleyi 76-74 kazanan taraf Yunanistan oldu. 36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası çeyrek final maçında Hırvatistan'ı 67-65 yenen Slovenya da son yarı finalist oldu.

Şampiyonada bugün İspanya-Yunanistan ve Sırbistan-Slovenya yarı final karşılaşmaları ile Fransa-Türkiye ve Rusya-Hırvatistan 5.'lik 8.'lik klasman maçları yapılacak.