12'nci Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Mintz ile başlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - 12. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, 10 Mayıs Cuma günü dünyaca ünlü İsrailli keman sanatçısı Shlomo Mintz'in konseri ile başlıyor. 22 Mayıs'a kadar sürecek olan festivalde bu yıl 355 yerli ve yabancı sanatçı ağırlanacak.  Festival bu yıl Magrep'in Tracy Chapman'ı olarak nitelenen Cezayirli sanatçı Souad Massi ile okuma yazma bile öğrenmeden enstrüman çalmaya başlayan dansın büyücüleri Los Vivancos kardeşleri de ağırlayacak. 

Bu yıl 10 -22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek 12. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Bilkent Senfoni Orkestrası'nın 10 Mayıs Cuma günü, Mersin Kültür Merkezi'nde vereceği gala konseri ile açılıyor. Şef Işın Metin yönetimindeki orkestra, çağımızın en önemli kemancılarından Shlomo Mintz'e eşlik edecek. Dünyanın en saygın kemancıları arasında yer alan sanatçı, dünyanın en ünlü sesleri eşliğinde verdiği konserlerin yanı sıra orkestra şefliği ve en prestijli yarışmalarda jüri üyeliği yapıyor.

Bu yıl 355 yerli ve yabancı sanatçıyı ağırlayacak olan festival,  Arapça, Fransızca, İngilizce ve Berberice şarkıları ile Cezayir'den tüm dünyaya ışık saçan Souad Massi'ye de ev sahipliği yapacak. Magrep'in Tracy Chapman'ı olarak nitelenen Massi, 15 Mayıs'ta sahne alacak.
Henüz okuma yazma bile öğrenmeden enstrüman çalmaya ve dans etmeye başlayan 7 İspanyol kardeşten oluşan Los Vivancos'un  epik flamenko gösterisi ise 22 Mayıs'ta gerçekleşecek .
Mersin'de doğmuş, kendilerini genç yaşta kanıtlamış sanatçılar Alican Süner (keman), Bengisu Gökçe (keman) ve Cem Oslu (piyano), 17 Mayıs Cuma günü Latin Katolik Kilisesi'nde bir araya gelecekler.
Olga Scheps, 18 Mayıs Cumartesi günü yine Mersin Kültür Merkezi'nde bir piyano resitali veriyor. Scheps kendi kuşağının sağlam ve aranan piyanistleri arasında.

Mersinli sanatseverleri bir pazar günü açık hava etkinliğinde buluşturmak artık festivalin gelenekleri arasında. Bu yıl Kanlıdivane ören yerindeki açık hava konserinin konuk sanatçısı Fatih Erkoç. Sanatçı 12 Mayıs Pazar günü Kanlıdivane'de vereceği konserle Mersinlileri kucaklayacak.
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası arp sanatçısı Çağatay Akyol ile TRT Genel Müdürlüğü üflemeli çalgılar sanatçısı Ferhat Erdem, 13 Mayıs Pazartesi günü Tarsus St. Paul Müzesi'nde beğenilen parçaları seslendirecekler.
Mersin Devlet Opera ve Balesi; 2012 – 2013 temsil sezonunda sahneleyeceği G. Puccini'nin Madam Butterfly Operası'nın ilk temsilini 14 Mayıs Salı günü festival kapsamında Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştiriyor.
Festival Sanat Yönetmeni Remzi Buharalı'nın 16 Mayıs Perşembe günü gerçekleştireceği teatral konferans ile izleyenler doğumlarının 200. yılında G. Verdi ve R. Wagner'i daha yakından tanıyacaklar.