14 bin kişi başvurdu, 900 kişi istihdam edildi

Altınyıldız Genel Müdürü Çaputlu, Çerkezköy'e taşınmaları döneminde 14 bin iş başvurusunun 900'ünü istihdam ettiklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Altınyıldız Genel Müdürü Zeki Çaputlu, Altınyıldız Çerkezköy fabrikalarına taşınma döneminde kendilerinin hiçbir girişimi olmadan 14 bin kişinin iş başvurusunda bulunduğunu, 4,5 ayda Çerkezköy'de 900 kişiyi istihdam ettiklerini belirtti.

Çaputlu, 1977'den bu yana Yenibosna'da üretim yapan Altınyıldız'ın Çerkezköy'e taşınması nedeniyle düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, artan siparişlere İstanbul Yenibosna'daki fabrikalarının yetersiz kalması sebebiyle Çerkezköy'e taşınma kararı aldıklarını, şubat ayından beri burada üretim yaptıklarını söyledi.

Yeni fabrikanın bulunduğu çevre ve güzel havanın çalışanların verimliliğini yüzde 5-10 arasında artırdığını ifade eden Çaputlu, "Taşınma döneminde, bizim hiçbir girişimimiz olmadan 14 bin kişi iş başvurusunda bulundu. 4,5 ayda Çerkezköy'de 900 kişiyi istihdam ettik. Tekstil ve konfeksiyon olarak Yenibosna'daki kadromuzun yüzde 35'i burada çalışıyor. 700 kişiyi İstanbul'un değişik noktalarından 3 posta servislerle buraya getiriyoruz. Yüzde 35'in yüzde 10'u da buraya taşındı ve taşınmalarında biz yardımcı olduk" dedi.

Kapasite yüzde 50 arttı

Çaputlu, toplamda 282 bin metrekarelik açık alana sahip Altınyıldız Çerkezköy fabrikalarının, 55 bin metrekare tekstil, 21 bin metrekare konfeksiyon, 3 bin metrekare ARGE ve 3 bin metrekare yardımcı tesisler olmak üzere toplam 82 bin metrekarelik alanda dikey entegre üretim yaptığını, dikey entegre tesis olarak Avrupa'nın en büyük tekstil ve konfeksiyon kompleksi olduklarını vurguladı.

Kapasiteyi yüzde 50 civarında artırdıklarını söyleyen Çaputlu, tekstilde 2010 yılında 9,5 milyon metre olan üretim kapasitesinin 2011 yılında 13,5 milyon metre olarak hedeflendiğini kaydetti.

2010'da toplam cirolarının 375 milyon lira olduğunu, bunu 2011'de yüzde 60 büyüme ile 600 milyon liraya çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Çaputlu, 2011 sonuna kadar kapasitelerinin satıldığını, işlerini iyi yaptıklarını, rakipsiz çalıştıklarını belirtti. Çaputlu, "2012'de karlılık büyümesini hedefliyoruz. 2010'da ihracat rakamımız 32 milyon dolardı, 2011'de 50 milyon dolar ihracat hedefliyoruz" dedi.

İran'a 3 mağaza açaçak

Avrupa'da Almanya ve İtalya'da, ABD'de New York'ta şirketleri bulunan Altınyıldız'ın geçen yıl İran'da da kendi şirketini kurduğunu ifade eden Çaputlu, "Temmuz-ağustos gibi Altınyıldız Classics markası ile İran'ın Nişantaşı, İstinye Park'ı sayılan Tahran'da 3 tane mağaza açacağız. Sonrasında franchising düşünüyoruz. İran'da 7 milyon dolarlık ihracatımız var, inşallah onu ilerleteceğiz. Sırada, 2012'de Rusya pazarı var" diye konuştu.

İran'da Altınyıldız'ı taklit eden birinin de yakalandığını, ciddi şekilde sorgulandığını söyleyen Çaputlu, Suriye pazarının ise siyasi karmaşa nedeniyle beklemeye alındığını kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir