14 yaşındaki iki çocuğa 45 yıl hapis isteniyor

Erzurum'da, iki kişiden zorla 25 liralarını aldıkları gerekçesiyle 'yağma' suçu işledikleri iddia edilen 2 çocuk hakkında, 30 yıldan 45 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhuriyet Savcısı Metin Özyurt tarafından hazırlanan iddianamede, A.G. ve Z.Ö'nün, bir alışveriş merkezinde yemek yiyen B.R.K, F.M.A. ve B.K.K. adlı çocukların yanına giderek para istedikleri kaydedilerek, şüphelilerin paralarının olmadığını söyleyen çocukların yemeklerini zorla yedikleri belirtildi. 

A.G. ve Z.Ö'nün, bir süre sonra alışveriş merkezindeki sinemadan çıkan aynı çocukları takip ederek, "para vermezseniz sizi bıçaklarız" şeklinde tehdit ettikleri vurgulanan iddianamede, B.R.K'nin cebinden çıkardığı 5 lirayı alan şüphelilerin, takiplerini sürdürdükleri ifade edildi. 

Alışveriş merkezindeki yürüyen merdivene gelen mağdurların, şüpheliler tarafından tekrar sıkıştırıldığı bildirilen iddianamede, bu kez de şüphelilerin F.M.A'nın cebinden 20 lira alıp uzaklaştıkları kaydedildi. 

İddianamede, mağdurlar tarafından teşhis edilen şüphelilerin, ifadelerinde atılı suçlamayı kabul ettikleri ve böylelikle eylemi işlediklerinin tüm soruşturma dosyası kapsamından anlaşıldığına dikkat çekildi. 

Z.Ö. ve A.G'nin, yaptıkları eylemle "Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma" suçunu gerçekleştirdiklerine işaret edilen iddianamede, şüphelilerin, sevk maddeleri uyarınca 30 yıldan 45 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. 

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesine sunulan iddianame, mahkeme tarafından kabul edildi.