15 bin liraya çalıştıracak eleman bulamıyorlar
Saç ekimin de yapıldığı sağlık sektöründe maaşların 3 ile 15 bin TL arasında değişmesine rağmen kalifiye eleman bulmakta güçlük çekiliyor.
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Türk Hair Trans Saç Ekim Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Handan Acıkök, Türkiye'nin sağlık turizminde dünyanın önde gelen ülkeleri arasına girdiğini, saç ekiminin de yapıldığı bu sektörde maaşların 3 ile 15 bin TL arasında değişmesine rağmen kalifiye eleman bulmakta güçlük çektiklerini söyledi.
Türkiye'de sağlık turizmine ilişkin yaptığı açıklamada Acıkök, Türkiye'nin bir çok Avrupa ülkesine oranla üçte bir fiyatta ve yüksek kalitede hizmet sunduğunu, böylece yabancıların Türkiye'ye ilgisinin arttığını söyledi. Handan Acıkök, sağlık turizminde Türkiye'nin hızlı bir büyüme gerçekleştirdiğini, bunun yanında saç ekimi konusunda ise katlanarak bir büyüme gerçekleştirdiğini, fakat bu büyüme hızına karşın kalifiye eleman sorununun da beraberinde büyümeye başladığını bildirdi. Sağlık sektöründe binlerce kalifiye elemana ihtiyaç olduğunu vurgulayan Acıkök, "Üstelik aylık kazançlar da ülkemiz şartlarında oldukça yüksek seviyede. 3 bin TL'den başlayan bu rakamlar 15 bin TL'ye kadar çıkabiliyor" dedi.
Kalifiye eleman sıkıntısı aşılamıyor
Yüksek maaşlara rağmen kalifiye eleman sıkıntısının aşılamadığını anlatan Acıkök, bu konuda henüz yeterli eğitim almamış birçok merkezin saç ekimi yaptığını ve kişilerin saçlarında geri dönülemez hatalar oluştuğunu söyledi. Saç ekimi uzmanı olmak için mutlak surette eğitim alınması gerektiğini belirten Acıkök, "Bayanlar için hemşire, erkekler için ise sağlık memuru olmalarını öneriyoruz. İlk etapta bu işin asistanı, yardımcı personeli olunabilir. Sonrasında ise bu işi sağlığa uygun bir şekilde etik kurallara uyarak yapan bir merkezde eğitimini alarak sektöre girmelerini öneriyoruz. Eğer ekilen bir saç, topluma girildiğinde anlaşılıyorsa doğal değildir, anlaşılmıyorsa doğaldır. Bunu sağlayan merkezler işini doğru yapan yerlerdir. Ayrıca plastik cerrah olmadan bu işi kimse yapamaz. Bu işin vicdani boyutu paradan önemli. Ahlaklı çalışıldığı sürece işin hakkını vererek çalışıldığı sürece kazançlı bir iş. Bu iş insanlara gelecek veriyor, ömürlük bir iştir" diye konuştu.
Bu konularda ilginizi çekebilir