15 ile kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji, bugün için Balıkesir, Manisa ve İzmir’e, yarın için de Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Adıyaman, Elazığ ve Bingöl’e kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  – Meteoroloji, bugün için Balıkesir, Manisa ve İzmir’e, yarın için de Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Adıyaman, Elazığ ve Bingöl’e kuvvetli yağış uyarısında bulundu. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Balıkesir’in Dursunbey, Sındırgı, Bigadiç, Savaştepe, İvrindi, Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç, Ayvalık ilçeleri; Manisa’nın Sarıgöl, Alaşehir, Salihli, Ahmetli, Turgutlu, Manisa merkez, Kula, Selendi, Demirci, Gördes, Akhisar, Soma, Kırkağaç ve Köprübaşı ilçeleri; İzmir’in Menderes, Torbalı, Bayındır, Tire, Ödemiş, Kemalpaşa ve Buca ilçelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiğine dikkat çeken Meteoroloji, gök gürültülü sağanak yağışla birlikte lokal dolu yağışı riski bulunduğundan tarımsal alanlarda dikkatli olunması gerektiğini de duyurdu. 
Yağışların etkisini akşam saatlerine kadar sürdürmesi öngörülüyor. 

Meteoroloji ayrıca yarın Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Adıyaman, Elazığ ve Bingöl’de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların yerel olarak kuvvetli olmasının tahmin edildiğini bildirdi. Meteoroloji yetkilileri ani sel, su baskını, lokal dolu yağışı, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşları uyardı.