17 Aralık 'bütçe'yi de gerdi

Bütçe görüşmelerinde de 17 Aralık tartışması yaşandı. CHP'li Özgündüz'ün yanında getirdiği afişi kürsüye asmak istemesine TBMM İdare Amiri Öz engel olmak isteyince tartışma çıktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TBMM Genel Kurulu'nda CHP ile AK Parti'li milletvekilleri arasında '17 Aralık' tartışması yaşandı. TBMM Genel Kurulu'nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2015 yılı bütçesi görüşmelerinde CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldiğinde, yanında getirdiği ve üzerinde "17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzlukla mücadele haftası" yazılı afişi asmak istedi.  

AK Parti milletvekillerinin tepki göstermesi üzerine Başkanvekili Güldal Mumcu, "Rica edeceğim sayın Özgündüz, oraya asmayın" dedi.  

Bu sırada TBMM İdare Amiri ve AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, kürsüye doğru yürüyerek, Özündüz'ün asmaya çalıştığı afişi almak istedi. Diğer milletvekillerinin de  kürsüye gelmesi üzerine Mumcu, birleşime ara verdi. Özgündüz, Öz'e, "haddini bileceksin, yerine oturacaksın" dedi.  

Tartışma, arada da sürdü. Bazı CHP ile AK Parti milletvekileri arasında tartışma yaşandı. Bu sırada MHP'lilerin daha önce kürsüye astığı afişi ise AK Parti'li milletvekilleri aldı. 

Meclis'te pankartlı protesto

cats-007.jpg

     -17 Aralık'ın yıldönümünde TBMM'de MHP’liler kürsüye rozet taktı, CHP’liler Genel Kurul’da pankart kaldırdı.