19 Mayıs buruk geçiyor

Soma faciası nedeniyle kutlamalar yok, resmi tören var

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve beraberindeki heyet, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programı kapsamında Anıtkabir'i ziyaret etti.  

Bakan Kılıç ve beraberindeki heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Mozoleye çelenk koyan Kılıç, saygı duruşunun ardından Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Kılıç, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:  

"Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  

95 yıl önce, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığın milli mücadeleyi temsilen bugün ülkemizin istiklal mücadelesi için canını feda eden tüm şehitlerimizin aziz emanetlerini üzerimizde taşıyarak huzurundayız.

Soma'da yaşanan ve hepimizi derinden yaralayan maden kazasında kaybettiğimiz 301 canımız her zaman yüreğimizde yad edilecektir. Yaktığın kurtuluş ve bağımsızlık meşalesi, bugün ilk günkü canlılığını korumakta ve ülkemizin muhasır medeniyet yolculuğunu aydınlatmaktadır.

Hükümet olarak bu kutlu günü Türk gençliğine armağan etmiş olmanın bilinciyle, bütün politikalarımızda gençlerimizin potansiyelini harekete geçirecek adımlara öncelik veriyoruz. Türk gençliğine emanet ettiğin istiklal ve Cumhuriyeti, ilelebet kanımız ve canımız pahasına muhafaza edip yaşatacağımıza bir kez daha söz veriyoruz. Ruhun şad olsun."  

Soma'da buruk tören

Maden faciasının yaşandığı Soma ilçesinde de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı buruk geçti. Cengiz Topel Meydanı'nda gerçekleştirilen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde meydandaki Atatürk anıtına çelenk sunulduktan sonra saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Törene Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, CHP Milletvekili Özgür Özel, Soma Belediye Başkan vekili Ali Tulup, Soma Cumhuriyet Savcısı Ömer Türken ve ilçe protokolü katıldı.

Kaymakam Atçı: "Gösterilen dayanışma ve desteğe teşekkür ederiz"

Törenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Atçı, facia sonrası Soma'ya gösterilen destek ve ilgiden memnuniyetini dile getirdi. Acıların paylaşıldıkça azalacağını kaydeden Atçı, Türkiye'nin her köşesinden insanların Soma'ya gelerek mezarlığı ziyaret ettiğini, yardım kampanyaları başlattığını, acıyı paylaştıklarını söyleyerek bu tür acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Soruşturmayla ilgili soruya bazı tutuklamaların olduğunu, adli sürecin devam ettiği bilgisini veren Atçı, madenin girişinin duvarla kapatılmasının ocakta devam eden yangının söndürülmesine yönelik olduğunu düşündüklerini belirtti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir