19 Mayıs coşkuyla kutlanıyor

Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde 24 saat açık kalan Anıtkabir, 19 Mayıs kapsamında da saat 24.00’e kadar açık kalacak. Türkiye'nin bir çok ilinde etkinlikler düzenlenecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Türkiye’nin birçok ilinde etkinlikler düzenleniyor.

Türkiye'de 19 Mayıs coşkusu

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve beraberindeki heyet, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programı kapsamında Anıtkabir'i ziyaret etti.  

Bakan Kılıç ve beraberindeki heyet ve Türk bayrakları taşıyan gençlerle, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Mozoleye çelenk koyan Kılıç, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. 

Kılıç, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:  

"Aziz Atatürk, bugün Türkiye gençliğine armağan ettiğiniz 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı büyük bir coşku ve heyecanla kutluyoruz. Aynı zamanda bugün, zat-ı alilerinizin Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkışınızı ve Türk kurtuluş savaşını başlatmanızı da anıyoruz. Ülkemiz, açtığınız yolda muasır medeniyetler seviyesine gelmek ve bu seviyenin daha da üstüne çıkmak için emin adımlarla ilerlemektedir. Bütün gençliğimiz adına Türkiye Cumhuriyetinin güçlü ve kararlı savunucuları olarak buradayız. 

66-016.jpg

Bizler, kazandırdığınız cumhuriyet değerlerini gençliğimizle birlikte muhafaza ederek daima huzuru ve barışı öncelemekteyiz. Türkiyemiz bugün kendi kadim kültür ve medeniyeti, milli, manevi ve milletimizin öz güveni ile daha güçlü bir ülke haline gelmiştir. Gelecekte bu gücümüzü daha da artıracağımıza ülkemiz ve gençliğimiz adına söz veriyoruz. Huzurunuzda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhunuz şad olsun."

ml.jpg

Konser ve fener alayları

Bayram İstanbul'da gerçekleştirilecek konser ve fener alayları ile coşkuyla kutlanacak. Etkinliklerde Tarkan, Bengü, Gripin, Emre Altuğ, Funda Arar, Athena ve MFÖ gibi sanatçı ve gruplar konser verecek. 

Beşiktaş Belediyesi'nce 4 gündür devam eden "Gençlik Festivali" kapsamında yarın 19.30'da Ortaköy Dereboyu Camisi önünde fener alayı gerçekleştirilecek.

Etkinliğin bitiş noktası olan Barbaros Meydanı'nda önce Ozan Çolakoğlu daha sonra ise 21.00'de Tarkan, ücretsiz halk konseri verecek.

Yaklaşık 2 saat boyunca sahnede kalması beklenen Tarkan'ın konseri sırasında havai fişek gösterisi de sunulacak. 

Beylikdüzü'nde 1919 metre Türk bayrağı açılacak

Beylikdüzü Belediyesi'nin organizasyonunda ise Bengü hayranlarıyla buluşacak. 

Programa 18.00'de Beylikdüzü Belediye Metrobüs meydanından fener alayıyla başlanacak. Fener alayında, 1919 metrelik Türk bayrağı da açılacak.

Yürüyüş, Cumhuriyet etkinlik alanında sona erecek.

Alanda ayrıca 18.00-21.00'de DJ performansı yapılacak, vatandaşlara Türk bayrağı ve şapka dağıtılacak. Program sonunda Bengü, sevilen şarkılarını seslendirecek.

Büyükçekmece'de Athena, Gaziosmanpaşa'da Soner Sarıkabadayı

Sultangazi Belediyesi ise bayramı "Gençlik Şöleni" ile kutlayacak.

Atatürk Bulvarı ramazan etkinlik alanında 19.00'da düzenlenecek şölende, Edis sahne alacak.

Ayrıca gençlik yürüyüşü ve halk oyunları gösterisi yapılacak, okullararası spor turnuvasında dereceye girenler ödüllendirilecek.

Şölende, Soner Sarıkabadayı da sevenleriyle buluşacak. Saat 19.00'daki konser Gaziosmanpaşa Stadı'nda gerçekleştirilecek.

Maltepe Belediyesi'nin etkinliğinde, Maltepe Merkez Meydanı'nda 18.00'de Safa Zakir, Hasan Karayol ve Bagad grubu sahne alacak.

Bu arada, Maltepeli vatandaşlar belediye önünden ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle meydana yürüyecek.

Şölen, 21.00'de müzik grubu Athena'nın konseriyle sona erecek.

Gripin Sarıyer'de, Emre Altun Küçükçekmece'de, Funda Arar Kartal'da 

Sarıyer Belediyesi'nin programında ise Gripin ve Ozan Doğulu sevenleriyle buluşacak. İstinye Tersane alanındaki konser 19.00'da başlayacak. 

Küçükçekmece Belediyesi'nin Halkalı Meydanı'ndaki etkinliğinde de Emre Altuğ sahneye çıkacak.

Altuğ'un sevilen şarkılarını seslendireceği konser 20.30'da başlayacak.

Kartal Belediyesi'nin programında, 19.30'da Kartallı Kazım Meydanı'ndan Atatürk Anıtı'na  "19 Mayıs Yürüyüşü" yapılacak ve Funda Arar 21.00'de Kartal Meydanı'nda konser verecek.

Kadıköy Belediyesi'nin organizasyonunda da Mabel Matiz ve Yasemin Mori ile Pilli Bebek grubu sahne alacak. 

Konser 19.00'da Kadıköy Belediyesi Gençlik Merkezi Kalamış Atatürk Parkı'nda gerçekleştirilecek.

Avcılar Belediyesi'nin etkinliğinde de Grup Zakkum saat 21.00'de Belediye Meydanı'nda hayranlarıyla buluşacak.

Ankara'da bazı yollar kapalı

Sıhhiye Meydanı'nda yapılacak "Gençlik Buluşması" konulu açık hava toplantısı dolayısıyla, 19 Mayıs Salı günü saat 10.00'dan itibaren, Atatürk Bulvarı, Necmettin Erbakan Meydanı ile Kızılay Kavşağı arası, Mithat Paşa Caddesi, Necatibey Caddesi ile Sıhhiye Meydanı'na açılan tüm cadde ve sokakların araç trafiğine kapatılacak.

Adana Kıraç'ı ağırlayacak

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nca, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Anadolu Rock ve Modern Halk Müziği ezgilerinin usta yorumcusu Kıraç Adanalılara konser verecek.

Kıraç, 20 Mayıs Çarşamba günü, saat 20’de, Uğur Mumcu Meydanı’nda (İstasyon Meydanı) Adanalılarla buluşacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir