2. Daire Başkanı da aday

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Daire Başkanı Nesibe Özer, HSYK seçiminde aday olduğunu duyurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Daire Başkanı Nesibe Özer, yazılı açıklamasında, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı kavramlarının toplumun içinde bulunduğu duruma göre değil evrensel olarak kabul gören şekilde tanımlanması gerektiğini belirtti. 

Yargının gücünü bağımsızlık ve tarafsızlıktan aldığının altını çizen Özer, bu bağlamda 2010 yılında yapılan Anayasal değişikliklerle tam bağımsız ve tarafsız yargının hedeflendiğini anlattı. 

HSYK'nın özerk bir kurul haline getirilip ilk derece mahkemelerinden seçimle gelen hakimler ve Cumhuriyet Savcılarının da katılımıyla, çoğulcu ve katılımcı bir kurul olmasına çalışıldığını aktaran Özer, "Evrensel hukuk değerlerinin hakim kılındığı bir yargı kültürünün oluşmasına katkı sağlamak temel amacımdır. Bu bağlamda yargının etkinliğinin, verimliliğinin ve saygınlığının arttırılması mücadelelerine devam edeceğim. Bu bilinçle yargıdaki sorunlara akılcı ve kalıcı çözümler ortaya koyacak ve en önemlisi de kimden gelirse gelsin her türlü hukuksuzluğa karşı durmak için yeniden HSYK üyeliğine aday olduğumu ve resmi adaylık başvurumu yaptığımı kamuoyuna saygıyla duyururum." 

Bu arada, HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur da önceki gün Yüksek Seçim Kuruluna HSYK seçimi için adaylık başvurusunda bulunmuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir