20 dönüm arazi üzerine rezidans yapacak

Sanko Holding, gayrimenkul yatırımına 20 dönüm arazi içinde Sanko Holding binasının da yer alacağı 130 milyon dolarlık yatırımla devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Türkiye'de faaliyet gösterdiği 15 sektörde büyümesini sürdüren Sanko Holding, gayrimenkul sektöründe yaklaşık 130 milyon dolarlık yeni bir yatırım gerçekleştiriyor.

Fevzi Çakmak Bulvarı'nda 20 dönüm alan üzerinde holding binası, rezidans veya ticaret merkezi olarak üç gökdelenden oluşan yatırımına 2012 yılında başlayacak olan Sanko, İstanbul'da da konut projelerine imza atmayı düşünüyor.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu,  yaptığı açıklamada, gayrimenkul sektöründe ilk alışveriş merkezi projelerinin Sanko Park Alışveriş Merkezi olduğunu ve Rönesans Gayrimenkul işbirliğiyle 160 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirdikleri bu yatırımın Nisan 2009'da hizmete girdiğini anımsatarak, yeni projelerinin sürdüğünü söyledi.

Eski Konukoğlu Stadı'nın olduğu 20 dönüm arazi üzerinde holding binası ile birlikte rezidans veya bir ticaret merkezi yapacaklarını bildiren Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Yatırıma 2012 yılının ikinci yarısında başlamayı düşünüyoruz. Orada bir holding binası yapılacak. Ticaret merkezi veya konut olarak rezidans da yapacağız. Konut mu yapacağız yoksa kiralanabilir ticaret merkezi mi yapacağız, ona henüz karar vermedik. Çünkü orada 3 blok var. Bir tanesi holding binası bir tanesi rezidans bir tanesi de ticaret merkezi olur. 130 milyon dolar civarında bir yatırım olacak. Proje başladı mı 1,5 yılda biter."

Konut sektöründe büyüyecek

Gaziantep'te Serince bölgesinde 550 dönüm arazide 3 katlı villa projeleri olduğunun anımsatılması üzerine Konukoğlu, bunu 2012'de yapacaklarını, ama orada yeni bir proje gerektiğini, artık iki üç katların pek rağbet görmediğini ve oralarda yüksek konutlar gerektiğini belirtti.

Konukoğlu, konut sektöründe yavaş yavaş büyüyeceklerini ifade ederek, şunları anlattı:

"Belki İstanbul'da da başlarız. Oradan da her tür teklifler geliyor, ama daha araştırıyoruz. Enerjiye ağırlık verdik, yatırımlarımız devam ediyor. Bizim Vicem Yatçılık'ın İstanbul'daki tesisini Antalya'ya taşıdık. Vicem Yatçılık aynı zamanda Bodrum'da villalar yapıyor. Türkiye'de konut sektörünün gelişimi çok iyi. Gaziantep de olduğu gibi ülkenin her tarafından bir kentsel dönüşüm projesi başladı."

Bu konularda ilginizi çekebilir