”2010 1 Mayıs'ı Türkiye için milat”

Türk-İş Genel Başkanı Kumlu, 1 Mayıs'ın bayram havasında kutlanmasına olan özlemin, Türkiye'yi nihayet yasaksız 1 Mayıs kutlamaları noktasına getirdiğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, 2010 1 Mayıs'ının Türkiye için bir milat olacağını ifade ederek, bu miladın değerinin sonraki yıllarda çok daha iyi anlaşılacağını belirtti.

Kumlu, yaptığı açıklamada, emeğin uluslararası bayramı olan 1 Mayıs'ın coşkuyla bayram havasında kutlanmasına olan özlemin, Türkiye'yi nihayet yasaksız 1 Mayıs kutlamaları noktasına getirdiğini söyledi.

Bu konuda başta emek örgütleri olmak üzere çaba sarf eden herkese teşekkür etmeyi bir borç kabul ettiklerini dile getiren Kumlu, "Eğer bugün 1 Mayıs, tatil edildiyse ve Taksim alanı kutlamalara açıldıysa bu, verilen kararlı mücadelenin sonucudur" diye konuştu.

Bu mücadeleyi veren emek örgütlerinin Taksim'de yapacakları kutlamalarda her türlü hassasiyeti göstereceklerinin açık olduğunu vurgulayan Kumlu, şunları kaydetti:

"Ben, Türk-İş Genel Başkanı olarak, gönlü emekten yana olan herkesi, hiçbir endişe duymaksızın gönül rahatlığıyla aileleriyle birlikte alanlara ve Taksim'e davet ediyorum. Herkes emin olsun ki tüm Türkiye'de ve Taksim'de kutlamalar emeğin kardeşlik ve barış özlemlerine uygun olarak yapılacaktır ve Taksim'e gelenler, 33 yıl sonra tarihe tanıklık etmenin onuruyla 'iyi ki bunu da yaşadım' duygusuyla ayrılacaktır. 1 Mayıs'ta Taksim'e gelenler çocuklarına, torunlarına 33 yıl önceki kötü anıların yerine o günkü coşkulu 1 Mayıs'ı anlatacaklardır."

"Türkiye için bir milattır"

Mustafa Kumlu, ayrıca Taksim'in yeniden emekçilere açılmasıyla tarihin acı olaylarının temize çekileceğini söyledi. Kumlu, "Türkiye'nin buna ihtiyacı vardır. Bu sevinçli kutlama, kavgalardan bıkan Türk halkına moral olacaktır. Bundan sonra yapılması gereken, vicdanların rahatlaması için o acı olayları yaşatanların ortaya çıkarılması ve adalete teslim edilmesidir" dedi.

Her konuda olduğu gibi 1 Mayıs konusunda da artık yeni şeyler söylemenin zamanı geldiğini vurgulayan Kumlu, bu yılki kutlamaların yeni şeyler söylemenin başlangıcı olacağını ifade etti. Kumlu, "2010 1 Mayıs'ı Türkiye için bir milattır. Bu miladın değeri sonraki yıllarda çok daha iyi anlaşılacaktır" diye konuştu.

1 Mayıs'ın anlamının belli olduğunu belirten Kumlu, bu barış, kardeşlik ve dayanışma gününde herkesin bu duyarlık içinde hareket etmesinin zorunlu olduğunu söyledi.

Emek örgütlerinin yaptığı eylemlerde emek örgütlerinden kaynaklanan bir gerilim yaşanmadığına işaret eden Kumlu, şunları kaydetti:

"Çünkü emekçiler arasında kavgaya yol açabilecek bir çıkar çatışması olamaz. Mitinge gelen herkesin mitingi organize eden konfederasyonların aldığı kararlara uyması, görevlilerin uyarılarını dikkate alması 1 Mayıs kutlamalarını daha görkemli hale getirecektir. Herkesin bu konuda gereken özeni göstereceğine ve görevli arkadaşlarımıza yardımcı olacağına inanıyorum. Bu yıl emekçiler 1 Mayıs'ı gerçek bir bayram havasında kutlayacak ve bayramını toplumun diğer kesimleriyle paylaşacaktır."

Bu konularda ilginizi çekebilir