2023'te ilk 10 ülke arasında olacağız

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu, Türkiye ekonomisini değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye'nin 2011 yılında daha hızlı büyüyeceğini belirterek, "Dış kaynaklı olumsuz bir gelişme olmazsa, Türkiye'yi hiçbir engel durduramaz" ifadesini kullandı.

Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ve bölge ülkelerindeki gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girme hedefine ulaşacağını belirten Konukoğlu, şunları kaydetti: 

Türkiye havalandı

"Türkiye 2011 yılında daha hızlı büyüyecek. Artık Türkiye'yi kimse kolay kolay durduramaz. Eğitimli, genç, bilgi teknolojilerini kullanan, çantasını alıp, dünyaya açılan bir kuşak geliyor. Dış kaynaklı olumsuz bir gelişme olmazsa, Türkiye'yi hiçbir engel durduramaz. Eğer olumsuzluk olursa da bu kez daha kolay atlatacağımıza inanıyorum. Türkiye, pistten tekeri kesen bir uçak gibi havalandı. Temkinli ve dikkatli bir şekilde havalanıyor."

Gaziantep'in büyümesine de işaret eden Abdulkadir Konukoğlu, 5. Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulduğunu, ekonominin geliştiğini vurguladı.

İhracat artışı geçen yıl Türkiye'de yüzde 11.3 oranında iken Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yüzde 33.5 ve Gaziantep'te yüzde 31.2 olduğunun altını çizen Konukoğlu, "Komşu ülkelerle kurulan ilişkiler sonucu ihracatımız, ticaretimiz ve sosyal ilişkilerimiz çok önemli gelişme gösterdi. Daha da iyi olacağından şüphem yok" değerlendirmesini yaptı.

İhracatlarının 2010 yılında yüzde 15 oranında arttığını ve genel anlamda beklentilerinin üzerinde büyüme gerçekleştirdiklerini belirten Konukoğlu, tekstilde piyasa yapıcı konumunda bulunduklarını, SANKO'nun büyümesinin Gaziantep'in, bölgenin ve Türkiye'nin büyümesine paralellik gösterdiğini ifade etti.

Abdulkadir Konukoğlu, bazı şirketlerini halka açacaklarını, SANKO olarak 2023 yılı hedeflerinin 2-3 milyar dolar ihracat olduğunu da belirtti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir