25 bin işsize "otobüsle" ulaşıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


ANKARA - İŞKUR, "Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu" kapsamında hazırlanan otobüsle 25 bin 607 işsize ulaştı ve 4 bin 164 işsizin iş başvurusunu da on-line olarak aldı.
Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından ortak finanse edilen Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu kapsamında, 2 Mayıs'ta Ankara'dan yola çıkan İŞKUR otobüsüyle, 21 ilde kurumun hizmetleri hakkında vatandaşları bilgilendirdi. İlk durağı Çankırı olan otobüs, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Bayburt, Gümüşhane, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Sivas, Tokat, Amasya, Çorum, Yozgat ve Kayseri'yi ziyaret etti.
Özel olarak hazırlanan otobüste, vatandaşlarla görüşen iş ve meslek danışmanları, İŞKUR'un hizmetlerini tanıttı, kayıt altına alınan işsizlerin işe yerleştirilmesi için çalışmalar yürüttü. Proje kapsamında 25 bin 607 kişiyle yüz yüze görüşme yapan İŞKUR danışmanları, 4 bin 164 işsizin on-line iş başvurularını da aldı.
Her ilde ikişer gün hizmet sunan İŞKUR kampanya otobüsünde görevli uzmanlar, ayrıca şehrin işlek meydanlarında, üniversitelerde, okullarda, kafelerde, kahvehanelerde ve sanayi bölgelerinde vatandaşlarla görüşmeler yaparak, hizmetleri tanıttı. Öte yandan bu süre içinde İŞKUR hizmetlerinden faydalanmak isteyen kişilere, şehir merkezlerinde park halinde bulunan otobüste danışmanlık hizmeti verildi, iş arayan vatandaşların da kaydı alındı.
Otobüs, ziyaret edilen illerden ayrıldıktan sonra da kampanyanın etkisi ve yansımaları da hız kesmedi. Otobüsün ziyaret ettiği illerdeki il müdürlüklerine başvuru yapanların sayısında önemli oranda artış yaşandı.
Proje kapsamında, İŞKUR otobüsü, Eylül ve Ekim aylarında 22 ile daha gidecek ve iş meslek danışmanları aracılığıyla işsizlere ulaşılacak, verilen hizmetler tanıtılacak. İŞKUR, proje tamamlandığında yaklaşık 50 bin vatandaşa ulaşmış olmayı hedefliyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir