”28 Şubat'çılar ortada yoklar”

Devlet Bakanı Arınç, "28 Şubat'ın 10. yılında bu hareketi sahiplenen kimsenin çıkmadığını" söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YOZGAT – Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 28 Şubat'ta "demokrasiye balans ayarı verdik" diyenlerin, bu balans ayarının bin yıl süreceğini iddia edenlerin, 28 Şubat'ın 10. yılında ortaya çıkamadıklarını söyledi.

Bakan Arınç, Yozgat'taki programının ardından gittiği Sorgun ilçesinde Belediye Düğün Salonunda AK Parti İlçe teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.

Arınç, salona geldiğinde, 2006 yılının ekim ayında vefat eden, 20, 21 ve 22. dönemde Yozgat milletvekilliği yapan İlyas Arslan'ın babası Süleyman Arslan ile karşılaşınca, elini öptü ve bir süre sohbet etti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, daha sonra katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, AK Parti'nin her seçimde sürekli yükselip iktidar olmasının bir sebebinin bulunduğunu ifade ederek, "Biz halkımıza tepeden bakmadık, hep yanlarında olduk, halkımız da bunun sonucunda bize destek oldu. CHP tek parti döneminden sonra tek başına iktidar olamadı. Bunun sebebi CHP'nin halkın arasında olmaması, halka yüksekten bakmasıdır. Halkı kucaklayamamış, halkın değerlerine sahip çıkmamış, saygı duymamış, bundan dolayı da halkımız CHP'yi iktidar yapmamıştır" dedi.

Arınç, ihtilaller sonrasında halkın ihtilalcilerin istediği partiyi değil, kendisine yakın gördüğü, kendi istediği partiyi iktidar yaptığını, 27 Mayıs'tan sonra AP'nin, 12 Eylül'den sonra da ANAP'ın iktidar olduğunu söyledi.

AK Parti'nin girdiği ilk seçimde tek başına iktidar olduğuna işaret eden Arınç, "Yolunu kesmek istediler. Biz dik durduk. Cumhurbaşkanı seçiminde bir sürü baskı yapıldı, bildiriler yayınlandı. Biz yine de dik durduk, seçime gittik. Halkımız yüzde 47 ile bizi yeniden tek başımıza iktidar yaptı. O gün Cumhurbaşkanı seçiminde salona girmeyenler şimdi nerede? Hepsi yok oldu" diye konuştu.

"Bu ülkede birileri her şeyin düzgün gitmesinden rahatsız" diyen Arınç, şöyle devam etti:

"Bunun için işlerine gelmediği zaman bir şekilde kovalıyorlardı, halkın iradesini hiçe sayıyorlardı. 12 Mart'ta Demirel'e muhtıra verdiler, şapkasını bile zor alıp gitti. 12 Eylül'de hepsini kovaladılar. Şimdi biz buna izin vermiyoruz, karşı duruyoruz, onun için birileri üzerimize gelmeye çalışıyor. AK Parti'nin kalıcı olduğunu, halkın gitmesine izin vermeyeceğini anladılar ama yine de denemeye çalışıyorlar, darbe planları ortaya çıkıyor. Biz buna izin vermiyoruz, karşı duruyoruz, dik duruyoruz. Bizi kimse şununla bununla korkutarak, topla tüfekle iktidardan indiremez. Bizi halk iktidar yaptı, demokratik yollardan geldik, yine demokratik yollardan gideriz."

28 Şubat sürecini de eleştiren Arınç, şunları söyledi:

"28 Şubat'ta 'demokrasiye balans ayarı verdik' diyenler, bu balans ayarının bin yıl süreceğini iddia edenler, 28 Şubat'ın 10. yılında ortada yoklar, 'ben de o hareketin şurasındaydım, burasındaydım' diyen birileri çıkmadı. 28 Şubat'ta demokrasiye balans ayarı verdiklerini iddia edenler şimdi 28 kat kapının ardındalar, sanki. Bin yıl süreceğini iddia edenler, daha 990 yıl varken değiştiler, değişecekler, çareleri yok. Onlar da kabul edecekler, demokrasiye balans ayarını sadece halkın yapabileceğini."

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arıç, toplantı sonrasında Sorgun Belediyesi tarafından belediye yemekhanesinde kimsesizlere verilen iftar yemeğine katıldı.