2B rayici fazla geldi, köylü yollara döküldü

Aksu ilçesinde 2B arazisi hak sahibi köylüler, araziler için belirlenen bedelin yüksek olduğunu iddia ederek Antalya-Alanya Karayolu'nu çift yönlü yaklaşık 2 saat trafiğe kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANTALYA - Antalya'da 2B arazisi hak sahibi köylüler, araziler için belirlenen bedellerin yüksek olduğunu iddia ederek yol kapatma eylemi yaptı.
 
Aksu'da köy muhtarlarının öncülüğünde, 2B arazileri için belirlenen satış bedellerin yüksek olduğunu iddia ederek eylem yapan köylülere Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP İl Başkanı Devrim Kök, MHP MYK Üyesi Kemal Çelik, MHP İl Başkanı Osman Çetin ve Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım da destek verdi.
Mustafa Akaydın, köylülerin her zaman yanında olduklarını belirterek, "2B Yasası dayatmadır. Köylüyü ürünlerin ucuzluğuyla, mazot ve gübre fiyatlarıyla batırdılar, ama kimse arazilerinizi yok pahasına elinizden alamaz" dedi.
Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım ise yaşanan süreçle ilgili olarak AK Parti iktidarını eleştirerek, 2B sorunun bir an önce çözülmesini istedi.
Konuşmaların ardından köylüler, protesto için izin alınan Hacıaliler köyü kavşağından yaklaşık 100 metre aşağıda olan Antalya-Alanya Karayolu'na giderek, yolu çift yönlü trafiğe kapattı.
Bazı köylüler, güvenlik amacıyla bölgeye sevk edilen polis panzerlerinin hareket edememesi için panzerlerin önüne yattı. Gruptakiler sık sık slogan atarak araziler için belirlenen bedele tepki gösterdiler.
Yaklaşık 2 saat süren eylem nedeniyle araç trafiği şehir merkezine kadar ulaştı. Bölgede çok sayıda çevik kuvvet ekibi güvenlik önlemi aldı. Polisler, yolun trafiğe açılması için köylüleri ikna etmeye çalıştı, ancak çabalar sonuç vermedi. Yol kapatma eylemi öncesinde ayrılan Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım ile Aksu Kaymakamı Raif Özener, köylüleri ikna etmek amacıyla bölgeye geldi.
Kaymakam Özener, trafiği kapatmalarının ciddi sorunlara neden olabileceğini, seslerini duyurmak için yaptıkları eylemin yeterli olduğunu söyleyerek, vatandaşlardan yolun açılmasını istedi.
Özener, vatandaşları Kaymakamlık binasına davet ederek, "Aranızdan bir heyet gelsin, ben onları Vali Bey'e götüreyim. Konuyu anlatsınlar. Eyleminize de size izin verilen yerde devam edin. Ancak yolu açmanız gerekiyor" şeklinde konuştu.
Köylüler, daha sonra yaklaşık 2 saat süren eylemlerine son vererek yolu trafiğe açtılar.