3 bin gelir uzmanı alacak

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı 3 bin gelir uzmanı, Halk Bankası da uzman yardımcısı alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Gelir İdaresi Başkanlığı, 3 bin gelir uzmanı alımı için 18 Şubatta Ankara'da yazılı ve test usulünde sınav yapacak.
Gelir İdaresi Başkanlığının merkez veya taşra teşkilatı kadrolarında sınav tarihi itibariyle en az 3 yıl görev yapan (başka kurumlarda geçici görevli olanlar dahil), ÖSYM tarafından 10-11 Temmuz 2010 ve 09-10 Temmuz 2011 tarihlerinde yapılan KPSS'lerden birinden, KPSS–49 puan türünde 50 ve üzeri puan alan, üniversitelerin en az dört yıl süreli fakültelerinden veya yüksekokullarından birini bitiren, 2009 ve 2010 yıllarına ait sicil notları olumlu olan adaylar, sınava 9-20 Ocak tarihleri arasında başvurabilecek.
Halk Bankası uzman yardımcıları alacak
Türkiye Halk Bankası'nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Genel Müdürlük birimleri, bölge koordinatörlükleri ve şubelerde istihdam edilmek üzere 4 Mart'ta Gazi Üniversitesi tarafından Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul-Anadolu Yakası, İstanbul-Avrupa Yakası, İzmir, Kayseri, Samsun ve Trabzon olmak üzere 14 merkezde yazılı sınav yapacak.
Yazılı ve sözlü sınavı kazanan uzman yardımcıları, belli bir süre İstanbul'da Kredi ve Proje Değerlendirme Daire Başkanlığı'nda eğitim amaçlı çalıştırılacak, bu eğitim sürecinin bitiminde asıl görev yerlerine atamaları yapılacak.
Uzman Yardımcıları Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Samsun ve Trabzon'da, uzman yardımcıları (Mühendis) ise sadece Ankara, İstanbul ve İzmir'de istihdam edilecek.
Bu konularda ilginizi çekebilir