”3 emekli üzerinden TSK'yı aşağılayamazsın”

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Ergenekon davasında yargının hızlandırılmasını ve daha adil olmasını istediklerini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

NEVŞEHİR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yargının hızlandırılmasını ve daha adil olmasını istediklerini belirtirken, ''Ülkede ne olup bitmişse ortaya çıkarın. Ama, Yargıda sonuçlanmamış durumları bahane ederek 3 emekli üzerinden TSK'yı aşağılayamazsın, saldıramazsın'' dedi.

''Milletvekilliği olma yeterliliğine sahip olmayan bir şahsiyet, 116 gün sonra hangi yöntemlerle hangi alaca karanlıkta hangi ilişkilerle başbakan olmuştur. Bu gerçeği burada gel anlat, anlatmazsan namertsin diyoruz. İktidar olduğumuzda bu 116 günü inceden inceye incelemezsem ben de namert olayım'' dedi.

Devlet Bahçeli, partisince Nevşehir'de Telekom Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 29 Martta yapılacak seçimlerin sosyal, siyasi ve ekonomik yönden gergin bir ortamda gerçekleştirileceğini belirtti.

"Durup dururken TSK'ya saldırıyorsun"

Başbakan Erdoğan'ın 36 etnik guruptan bahsederek milleti böldüğünü iddia eden Bahçeli, Erdoğan'ın yargı, yürütme, yasama kurumları arasında çatışmayı körüklediğini söyledi.

AK Parti'nin her seçim döneminde durup dururken TSK'ya saldırdığını ileri süren MHP Genel Başkanı Bahçeli, şöyle konuştu:

''Her seçim döneminde Türk Silahlı Kuvvetlerine saldırıyorsun. Partinden birisi kalkıyor, şu soğuk ortamda (Türkiye bölünmesin, kardeşlik bozulmasın) diye Güneydoğu Anadolu'nun dağlarında gezen Mehmetçiğe ve onun komutanlarına dil uzatıyor. Eğer bir şey varsa yargıya intikal etmiştir. Yargıyı hızlandırın, daha adil yapın. Ülkede ne olup bitmişse ortaya çıkarın. Ama onları bahane ederek yargıda sonuçlanmamış durumları bahane ederek 3 emekli üzerinden TSK'yı aşağılayamazsın, saldıramazsın. Bu gidişatından hayır gözükmüyor Sayın Başbakan. Bu gidişatın seni de felakete, ülkeyi de felakete götürür, bin yıllık kardeşliği zedeler ve bu ülke de Allah muhafaza kardeşin kardeşe düştüğü bir iç çatışmaya doğru gider. Böyle bir ortamda belki bir kaçacak okyanus öten var da bu halk nereye gidecek?''