3. Ergenekon iddianamesi çarşamba açıklanacak

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianamenin kabulüne ya da reddine ilişkin kararı 5 Ağustos'ta açıklayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca 37'si tutuklu 52 şüpheli hakkında hazırlanan üçüncü Ergenekon iddianamesine ilişkin kararı, incelemenin son günü olan 5 Ağustos Çarşamba günü açıklayacak.

Alınan bilgiye göre, 21 Temmuz'da mahkemeye sunulan üçüncü Ergenekon iddianamesinin 15 günlük yasal inceleme süresi, 5 Ağustos Çarşamba günü dolacak. İddianame üzerindeki incelemelerini sürdüren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianamenin kabulüne ya da reddine ilişkin kararını da bu tarihte açıklayacak.

Bu arada, ikinci Ergenekon davası kapsamında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in, tahliye edilmelerinin ardından geçen süre dikkate alınarak emekli orgeneraller Mehmet Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'un Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek sağlık durumlarıyla ilgili rapor alınmasına yönelik talep de mahkemece inceleniyor.

Mahkeme Heyeti, yine aynı savcının tutuksuz sanıklar Ankara Ticaret Odası Başkanı Başkanı Sinan Aygün ve avukat Levent Temiz'in tutuklanmasına yönelik talebini de değerlendiriyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, savcının bu taleplerini 6 Ağustos Perşembe günü devam edilecek ikinci Ergenekon davasının duruşmasında karara bağlaması bekleniyor.