3. köprü ihalesi iptal edildi

Türkiye'nin en büyük ikinci YİD projesi konumundaki Kuzey Marmara Otoyol ihalesine teklif gelmedi. Sürecin devamına Ulaştırma Bakanlığı karar verecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - İstanbul Boğazı'na yapılacak üçüncü köprünün de içinde bulunduğu, bedeli 7 milyar dolara yakın tahmin edilen ve Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle inşa edilecek Kuzey Marmara Otoyolu ihalesine teklif gelmedi. İhale iptal edildi.
Karayolları Genel Müdür Yardımcısı ve Kuzey Marmara Otoyolu İhalesi Komisyonu Başkanı İhsan Akbıyık, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, komisyon olarak ihaleyle ilgili bütün hazırlıkları yaptıklarını ve ihaleyi gerçekleştirmek için salona geldiklerini belirterek, "Saat 14.00 itibariyle tekliflerin verilmesi gerekirdi. Bu saate kadar teklif gelmedi" dedi.
Bundan sonraki aşamada komisyonun kararını yazarak üst makamlara göndereceklerini bildiren Akbıyık, devam eden süreçte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Genel Müdürlüklerinin yönlendirmeleri doğrultusunda çalışacaklarını söyledi.
Açıklamanın ardından bir gazetecinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın "Teklif gelmezse 'B' planını uygularız" sözünü anımsatarak, "B" planının ne olduğunu sorması üzerine Akbıyık, buna bakanlığın karar vereceği yanıtını verdi.
Akbıyık, bir başka gazetecinin teklif gelmemesinin ihalenin iptal edildiği anlamına gelip gelmediği sorusu üzerine ise "Bu süreç saat 14.00 itibariyle tamamlandı. Teklif olmayan ihale sona ermiştir. Bundan sonra yeni süreç başlayacak" dedi.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ihaleye teklif gelmeyecek söylentilerine ''Bugün teklif geldi, geldi. Değerlendiririz, karar veririz. Teklif gelmese de bir şey değişmez. Yine karar veririz, ikinci planımızı devreye sokarız'' demişti. 
4 firma çekildiğini açıklamıştı
Şartname alan 18 firma arasında yer alan şirketlerden Astaldi, STFA, Varyap ve Cengiz İnşaat projeye finansman bulmaktaki zorluklar nedeniyle sabah saatlerinde teklif vermeyeceklerini açıklamıştı.
Bu konularda ilginizi çekebilir