30. Yıl otobüsü Marmara ve Ege'de

DÜNYA otobüsünün Anadolu kentlerindeki turu devam ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gazeteniz DÜNYA'nın '30'uncu Yıl Etkinlikleri' kapsamında yola çıkan DÜNYA otobüsünün Anadolu kentlerindeki turu sürüyor.

İstanbul ve Ankara'dan sonra Anadolu'ya açılan DÜNYA otobüsünün ilk durağı Kayseri olmuştu. Ardından Gaziantep, Adana, Mersin, Konya ve Eskişehir'i ziyaret eden DÜNYA otobüsünün yeni rotası Gebze, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Manisa ve İzmir oldu.

Türk imalat sanayiindeki yüzde 14'lük üretim payıyla sanayinin kalbi konumundaki Kocaeli'de öncelikle Tüpraş'ı Körfez ilçesindeki tesislerini ziyaret eden otobüs, burada 500'ü aşkın firma personeline gazete hediye etti. Ardından bölgenin en önemli tedarikçilerinin yer aldığı Körfez Küçük Sanayi Sitesi'ne geçen DÜNYA otobüsü, burada da çok sayıda finans kurumu ve işyerine sahibine gazete dağıtımı yaptı. Bini aşkın firmanın faaliyet gösterdiği Körfez Küçük Sanayi Sitesi'nde bölge sanayicisinin ve çalışanlarının otobüse ilgisi hayli büyüktü.

Gebze'de ilk olarak Hasköy Sanayi Sitesi'ndeki firmalara uğrayan ve daha sonra Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler'i ziyaret eden DÜNYA otobüsü, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nü de ziyaret etti. Bursa'da ise, kentin tüm noktalarında gün boyu gazete dağıtımı yapılırken, Uludağ Üniversitesi'ne de uğrayan otobüs öğrencilerle buluştu. Nilüfer Ticaret Merkezi, Küçük Sanayi'de faaliyet gösteren KOBİ'lerle buluşan DÜNYA otobüsü, işbirliğinde bulunduğu bankalarda da ilgiyle karşılandı.

Günün sonunda otobüsün son durağı Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) oldu. BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ile yönetim kurulu üyeleri ile buluşan otobüs, Türkiye ve Bursa sanayisinin önde gelen sanayici ve işadamlarıyla BTSO Hizmet Binası'nda bir araya geldi.

Balıkesir'de de sanayi bölgelerini dolaşan DÜNYA otobüsü, Balıkesir TSO Başkanı Ahmet Kula tarafından karşılandı. Otobüs, Manisa'da ise Kenan Evren Sanayi Sitesi, Manisa Organize Sanayi Bölgesi, Celal Bayar Üniversitesi'ni ziyaret etti.

İzmir'de Alsancak Vapur İskelesi'nde gazete dağıtımı yapan DÜNYA otobüsü, İzmirliler'in büyük ilgisiyle karşılaştı. 30. Yıl Otobüsü daha sonra Ege İhracatçı Birlikleri'ni, Ata Sanayi Sitesi'ni, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ni, İzmir Ekonomi Üniversitesi'ni ve Kısıkköy Sanayi Sitesi'ni ziyaret etti. Otobüs daha sonra Aydın, Denizli ve Antalya'ya gidecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir