31. İstanbul Film Festivali kapılarını açıyor

İKSV'nin düzenlediği festival, 31 Mart-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival biletleri 17 Mart'ta satışa çıkacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - İstanbul Kültür ve Sanat Vakfının (İKSV) düzenlediği ''31. İstanbul Film Festivali'', 31 Mart-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Festival bu yıl 20'nin üzerinde bölümde 200'ü aşkın filmden oluşan bir programın yanı sıra ünlü konuklar ve usta sinemacıların katılacağı söyleşi ve atölye çalışmaları, sinema dersleri, ustalık sınıfları ve konserlerle dolu olacak. Festivalde, 2011 ve 2012'nin yeni yapımlarından sinemanın unutulmaz klasiklerine ve usta yönetmenlerin başyapıtlarına, Sundance ve Berlin film festivallerinde prömiyerlerini yapan filmlere kadar çok çeşitli filmler sunulacak. Jüri başkanlığını ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın yapacağı Uluslararası Altın Lale ve jüri başkanlığını yazar Murathan Mungan'ın yapacağı Ulusal Altın Lale ile FACE İnsan Hakları Yarışmalarında, belgesellerden çocuk filmlerine uzanan geniş bir yelpazede filmler izleyiciyle buluşacak.
 
Öte yandan, İKSV'nin 40, yılı nedeniyle düzenlenen ''Sinema ve Müzik'' , Arap ülkelerindeki toplumsal hareketlere yönelik ''Devrimin Filmini Çekmek'', son yıllarda başarılı filmlere imza atılan Yunan sinemasından örneklerin yer aldığı ''Yunanistan'da Neler Oluyor?'', dövüş sanatını içeren filmlerden örneklerin yer aldığı ''Bir Çin Sinema Geleneği: Wuxia'', aile ilişkilerinin ele alındığı ''Aile İçinde'' gibi bölümler de bu yılki festivalde yer alacak. Festival biletleri 17 Mart'tan itibaren Atlas, Beyoğlu, Nişantaşı City's ve Kadıköy Rex sinemaları ile Biletix'ten satın alınabilecek. Festivalin 30 Mart'ta Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak açılış töreninde ''Sinema Onur Ödülleri''ni, yönetmen Ali Özgentürk, oyuncular Ayşen Gruda ve Halit Akçatepe alacak.
 
(AA)

 

Bu konularda ilginizi çekebilir