”3G'de dünya ile yarışıyoruz”

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Terzioğlu, "Ülke genelinde, şehir genelinde hiç bir yerde rakiplerimizle ilgilenmiyoruz, dünya ile rekabet ediyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, 3-G teknolojisinde dünya ile yarıştıklarını söyledi.

"Çevreci Baz İstasyonları" konusunda bilgilendirme yapmak üzere Antalya'ya gelen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Terzioğlu, şirketin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Türkiye'de 3-G teknolojisinin birinci yılını tamamladığına işaret eden Terzioğlu, Turkcell olarak üçüncü nesil teknolojide dünya ile yarıştıklarını söyledi. Terzioğlu, şunları kaydetti:

"Üçüncü nesil 3G teknolojisinde dünya ile yarışıyoruz. Türkiye'deki üçüncü nesil 3 G hızı hiç bir yerde yok. Bu konuda çok iddialıyız. 3G teknolojimizde çok iddialıyız. İstediğiniz yerde istediğiniz şekilde ölçüm yaptırabilirsiniz. Bağımsız kuruluşa ölçüm yaptırın. Japonya'ya gitmedim, orayı bilmiyorum ama bizim hızımıza dünyada hiç bir yerde rastlayamazsınız. 3G teknolojisinde en son teknolojiyi kullanıyoruz ve çok yoğun yatırım yapıyoruz. O yüzden de en hızlı iletişimi veriyoruz. Bu nedenle iddialıyız. Ülke genelinde, şehir genelinde hiç bir yerde rakiplerimizle ilgilenmiyoruz, dünya ile rekabet ediyoruz."

"Sabit hat tekeli kaldırılmalı"

Türkiye'de iletişimde çok yüksek vergi oranları bulunduğuna işaret eden Terzioğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye'de çok yüksek vergi oranları var. Deprem vergisi zamanında, tamamıyla Türkiye'de bütçe zorunlulukları dolayısıyla konuldu. Maalesef devam ediyor. Mobilde çok daha pahalı vergi. Sabitte daha az vergi var. Neden böyle bir ayrım var o da anlaşılır değil. Bu da önemli. Gündeme getirilmesi gereken konulardan biri. Bir sorun da sabit hatta tekelin devam ediyor olması. Mobil telefonlarda numara taşıma var, sabit hatlarda yok. Bütün dünyada bu var, hatta uygulama dünyada sabit hatlarda başlamış, sonra mobilde olmuş. Bunun gündeme getirilmemesi yazıktır. Tüketici için yanlış bir şeydir. Şu anda sabit hatta çok pahalı hizmet var. Niye? Mesela ADLS alıyorsunuz ama ikinci hattı almak zorundasınız. Daha yeni kaldırıldı. Bir hattınızı iptal edin bakın kaç ay uğraşacaksınız? Türkiye'de sabit hatta tekel ortamının kırılması lazım. Sabit hatta dünyanın en pahalısı Türkiye'de. Dünyanın en yüksek iletişim vergisi yine Türkiye'de. Sabit hat tekeli devam ediyor. Türkiye'de sabit hat tekeli kaldırılmalı."

Terzioğlu, numara taşınması uygulamasının da çok yanlış olduğunu söyledi. Numara taşımada Turkcell olarak çok önemli sorun yaşamadıklarını ancak bunun yanlış bir uygulama olduğuna inandığını ifade eden Terzioğlu, "15 yıl 532'li hatlara bu kadar yatırım yapacağım. Sonra benim 532 numaramı alıp götürecek. Yanlış uygulama. Bu kadar yatırımı niye yaptım. O zaman bedelini ödesin. O da yok. Ama önemi yok, sonuçta kanun" dedi.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Terzioğlu, cep telefonu teknolojisinin uçaklarda kullanılmak üzere hazır olduğuna işaret etti. Terzioğlu, Air France'nin bu konuda bir deneme uçağı bulunduğunu da hatırlatarak, asıl rahatsızlığın uçaklarda 100 kişinin birden konuştuğunda duyulacak rahatsızlık olduğunu söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir