”3.köprüyü yapacağız”

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, İstanbul'a üçüncü köprü yapılması için çalışmaların uzun zamandır devam ettiğini vurguladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "3. köprüyü yapacağız. 3. köprünün güzergah çalışmaları, çok uzun zamandan beri devam ediyor" dedi.

Bazı etkinliklere katılmak üzere İstanbul'a gelen Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin İstanbul'a yapılması planlanan 3. köprünün güzergahına ilişkin sorusu üzerine, "Arsanız mı var orada?" şeklinde espri yaparak, çalışmalarda karar aşamasına gelindiğini belirtti.

Köprü projesinin amacının İstanbul trafiğini rahatlatmak ve transit trafiği doğrudan Anadolu veya Avrupa'ya aktarmak olduğunu anlatan Yıldırım, "3. köprüyü yapacağız. 3. köprünün güzergah çalışmaları çok uzun zamandan beri devam ediyor. Nihayet bir karar noktasına geldik. Bu sene içerisinde yap-işlet-devret modeliyle ihale etmeyi düşünüyoruz" dedi.

Yıldırım, ihale aşamasında gelecek tekliflerden sonra yapım süresinin belli olacağına dikkati çekerek, "Hedefimiz sadece köprü değil, onunla birlikte 321 kilometre yol var. Köprünün yapımı 2 yılda bitebilir, ama yolları hesaba kattığımızda 5 yıl sürebilir. Teklif gelince kesin süreyi göreceğiz" diye konuştu.

Binali Yıldırım, uzaya gönderilmesi planlanan TÜRKSAT 4A uydusu ile ilgili soru üzerine şunları söyledi:

"TÜRKSAT 4A bir haberleşme uydusu. Haberleşme yönünden gelişmeler oldu. Mutlaka yeni bir uydu göndermemiz gerekiyor. Şu anda ihale aşamasına gelindi. Gerekli hazırlıklar tamamlandı. Onu da bu sene ihale edeceğiz. Firma seçimi yapılacak. Ondan sonra imalat başlıyor. İmalat en az 23 ay, en fazla 30 ayda gerçekleşiyor. 2011 sonunda veya 2012 başında gönderilmiş olur. Bir sonraki uydu için de şimdiden yerli ağırlıklı yapımı için ortak çalışma yürütülüyor. Hedef 2015'e kadar uydu yapımını gerçekleştirmek."