4 kişinin konuşabildiği dil mercek altında

Siirt Üniversitesi, Pervari'nin Ekindüzü köyünde sadece 4 kişinin konuşabildiği Hertevin dilini araştırmak için çalışma başlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

SİİRT - Siirt Üniversitesi, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) tarafından "Tehlike Altındaki Diller Atlası"nda kaybolan diller arasında gösterilen ve Anadolu Ajansı'nın "Bu dili sadece 4 kişi konuşabiliyor" başlıklı haberi ile kamuoyuna duyurduğu dünyada sadece 4 kişinin konuşabildiği Hertevin dilini araştırmak için çalışma başlattı.
 
Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, bu dili konuşanların yaşadığı Ekindüzü köyünden göç eden vatandaşların dünyada göç ettikleri ülkeleri araştırdıklarını ifade ederek, göç edenlerin Fransa ve Kanada'da olduklarını tespit etmelerinin ardından bu kişilere ulaşılması için izlenecek yol üzerinde çalıştıklarını belirtti.
 
Prof. Dr. Erman, kurulacak birimde Siirt'te konuşulan dillerden Arapça ve Kürtçe'nin de araştırılacağını kaydederek, bu konuda kamuoyunun beklentileri ve bilimsel çalışmaların esaslarını belirlenmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.