450 yeni buluş yatırımcısını arıyor

İnsansız alışveriş robotundan, Türkiye’de üretilen kalp piline kadar insan hayatını kolaylaştıracak 450 yeni buluş İstanbul’da İnovasyon Türkiye, Yenilikçi Projeler ve Buluşlar Fuarı’nda sergilenecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - 13-16 Kasım tarihlerinde, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek fuarda 200’e  yakın KOBİ , 40 Üniversite ve genç girişimcilerin, Türk Patent Enstitüsü (TPE), TÜBİTAK ve İstanbul Kalkınma Ajansı onaylı 450 yeni buluşları, üretilmelerine katkı sağlamak amacıyla yatırımcılar için görücüye çıkaracak.

Fuarda savunma sanayii, tıp, bilişim teknolojisi, gıda sektörüyle ergonomik mutfak eşyalarına kadar çok farklı alanlarda patenti alınmış, kullanışlı ve şaşırtıcı icatlar sergilenecek. 

İnovasyon Türkiye  fuarının organizatörü Aktif Fuarcılık Genel Müdürü Mustafa İsmail Çetin, geçtiğimiz yıla oranla bu yıl yurtiçi  ve yurtdışından ilginin çok yoğun olduğunu , “Türkiye’de, firma ve kuruluşların kendi Ar-Ge veya Teknopark, Tekmer  gibi teknoloji merkezlerinde büyük emeklerle araştırılmış, geliştirilmiş ürünlerin çok azı maalesef yatırıma dönüşüyor, Türkiye İnovasyon Fuarı bu alanda büyük bir boşluğu dolduruyor, ilk iki yılda bu fuar sayesinde 255 buluş yatırımcıyla yeni anlaşmalar imzalarken, 71 farklı buluş da üretime geçti.” bilgisini verdi.

Gelişmiş ülkelerde inovasyon fuarlarının devletin büyük destekleri ile yıllardır yapıldığına dikkat çeken Aktif Fuarcılık Genel Müdürü Çetin, ülkemizde üçüncü kez kez düzenlenecek fuarın, bu yıl Almanya’da 68.sının yapılacağını vurguladı. Çetin, geçen yılki fuarı şirket sahibi ve CEO’su gibi 12 bin 826 profesyonelin ziyaret ettiğini kaydetti. Fuar Pazar akşamına kadar 10 00-19 00 saatleri arasında İstanbul Fuar Merkezi, 9. salonunda ziyaret edilebilecek.

Fuarda Öne Çıkan Projelerden bazıları:

1. Futbol oynayan robotlar 
2. Akıllı Alışveriş Makinası
3. Pişik Yapmayan Bebek Bezi
4. % 100 Doğal Gazla Çalışan yerli araçlar (Tır, Kamyon, Otobüs, Taxi)
5. Termal çadır –Termal elbise
6. Yapay Zeka Tabanlı Enerji Verimliliği Otomasyonu
7. Gofret arası çiğköfte
8. Baklagil Unları ile Makarna Üretimi
9. 360° Dönebilen Kabinli Forklift
10. X Işını Tabanlı Bagaj Denetleme Sistemi
11.  Evde kullanılan eşyalara göre enerji veren akıllı Aletrik (Enerji Tasarruf Cihazı)
12. Otomatik Kar Zinciri
13. Kendi Kendini Isıtan Masa
14. Akıllı Baret
15. Akıllı ev ve havuz temizleyen robot
16. Bayanları gençleştiren toka
17. Akıllı Ocak
18. Kendi Enerjisini üreten Elektromekanik Şemsiye
19. Akıllı ısıtıcı kumaş
20. Yüksek voltajda enerji üreten Kanatsız Buhar Türbini
21. Tam otomatik akıllı atık toplama otomatı
22. Uyku düzenini ölçen raporlayan yatak
23. Dizel Motorlu Toplu Taşıma Araçlarının Egzoz Filtrelerini Temizleyen Yeni Bir Sistem 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir