46 yaşındaki DİSK, Tekirdağ'daydı!

Genel Başkan Ekici, ''Sadece sendikal hak ve özgürlükler mücadelesinde değil, toplumsal mücadelenin içinde de sorumluluğunu yerine getiren DİSK, bugün yine alanlarda'' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
TEKİRDAĞ - DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, ''Sadece sendikal hak ve özgürlükler mücadelesinde değil, toplumsal mücadelenin içinde de sorumluluğunu yerine getiren DİSK, bugün yine alanlarda'' dedi.
Atatürk Meydanı'nda toplanan DİSK'e bağlı sendikalara üye yaklaşık 800 kişi, Omurtak Caddesi'ni geçerek Cumhuriyet Meydanı'na geldi.
Grup arasında yer alan DİSK Genel Başkanı Ekici, burada yaptığı konuşmada, DİSK'in 46. kuruluş yıl dönümü olduğunu anımsatarak, ülkenin sorunlarını kendi sorunları olarak görmeye devam edeceklerini söyledi.
Siyasal iktidardan, devletten, işverenlerden bağımsız olmak, sendikal mücadeleyi demokrasi mücadelesiyle iç içe sürdürmek, işçi kitlelerini kavramak ve onlara sınıf olarak bir kimlik kazandırmak, tabanın söz ve karar sahibi olmasının, DİSK'in temel ilkeleri olduğunu ifade eden Ekici, şunları kaydetti:
''DİSK, işçi sınıfına karşı görevini yalnızca sendikal düzlemde değil, hakların korunması ve demokrasi mücadelesi düzleminde de yerine getiren etkin bir örgüt oldu. Sadece sendikal hak ve özgürlükler mücadelesinde değil, toplumsal mücadelenin içinde de sorumluluğunu yerine getiren DİSK, bugün yine alanlarda.''
Kurulduğu günde DİSK'e duyulan ihtiyacın, bugün daha fazla hissedildiğini söyleyen Ekici, DİSK'e sahip çıkmanın demokrasiye, hak ve özgürlüklere sahip çıkmak demek olduğunu ifade etti.
Etkinliğe, Avrupa Serbest Bölgesi'nde faaliyet gösteren Güney Kore merkezli bir fabrikanın 3 aydır grevde olan işçileri ile DİSK'e bağlı sendikaların yöneticileri de katıldı.