5 konteyner kaçak eşya ele geçirildi

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği bir operasyonda 3 milyon 500 bin TL değerinde kaçak eşya ele geçirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul'da 3 konteyner dolusu uzaktan kumandalı oyuncak araba ve helikopter ile 2 konteyner dolusu yüksek vergili tekstil ürününe el konuldu. 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince Ambarlı Limanı'nda düzenlenen operasyonda, yurda kaçak olarak sokulmak istenen 3 konteyner dolusu uzaktan kumandalı oyuncak araba ve helikopter ile 2 konteyner dolusu yüksek vergili tekstil ürününe el konuldu. 

Kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında yaptıkları risk analizi sonucunda gümrük muhafaza ekipleri, yurtdışından Ambarlı Limanı'na gelen ve Gümrük Müdürlüğüne plastik top ile bambu çanta olarak beyan edilen eşyaların yüklü olduğu konteynerleri takibe aldı. İşlemleri tamamlanan konteynerler yurda sokulacağı sırada araç ve konteyner tarama sistemine (x-ray) sevk edildi. Yapılan taramada farklı yoğunluk tespit edilen konteynerler aramaya alındı. 

Ekipler tarafından detaylı yapılan aramada, konteynerlerin bütünüyle beyan harici kaçak eşya yüklü oldukları tespit edildi. Konteynerlerde yapılan tespit ve aramada, üç konteynerde beyan edilen 40 bin 900 adet top türü eşyanın yer almadığı, bunların yerine toplam 784 kapta 17 bin 156 adet uzaktan kumandalı küçük oyuncak araba ile helikopter bulunduğu, diğer iki konteynerde ise beyan edilen 60 bin 320 adet bambu çanta yerine toplam 109 bin 290 adet yüksek vergiye tabi beyan harici muhtelif hazır giyim türü eşya yer aldığı tespit edildi. Yakalanan ürünlere Savcılık talimatları doğrultusunda el konuldu. 

Ele geçirilen beş konteynerdeki kaçak eşyaların toplam değerinin 3 milyon 500 bin lira olduğu, operasyonla 1 milyon liraya ulaşan vergi kaybının önlendiği belirlendi. 

Olayla ilgili 2 firma ve 1 gümrük müşavirliği ile şüpheliler Ö.B, N.A, E.A, M.A, K.Ü, Ö.A. ve E.K. hakkında Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir