52 öğrenciye biner lira burs verecek

TEV, 2012-2013 öğretim yılında LYS'de ilk 2 bine giren öğrencilerden 52'sine aylık bin TL burs verecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Eğitim Vakfı (TEV), 2012-2013 öğretim yılında Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) ilk 2 bine giren öğrencilerden 52'sine, aylık bin TL burs verecek.
Vakfın yazılı açıklamasına göre, kuruluşundan bu yana geçen 45 yıl içinde 192 bin gence eğitim desteği sağlayan vakıf, bu yıl yurt içinde 9 bin 500 öğrenciye burs desteği sağlayacak.

TEV'in "Türkiye'nin gelecekteki liderlerini destelemek" amacıyla 2007'de vermeye başladığı "Üstün Başarı Bursu" için başvurular, 22 Ağustos- 22 Eylül 2012 tarihleri arasında www.tev.org.tr adresinden yapılabilecek. 52 bursiyer, yapılan başvurular arasından elemeler sonucu belirlenecek.

"Üstün Başarı Bursu"na başvurmak isteyen adayların, LYS sıralamasında ilk 2 bine girmesi, mühendislik-mimarlık, sağlık bilimleri, idari bilimler, temel bilimler, sosyal bilimler ve hukuk alanlarını seçmesi gerekiyor. Temel bilimler alanında ilk 3 bine girenlerin müracaatı da kabul edilecek.

Hazırlık sınıfından birinci sınıfa geçen öğrenciler ile ikinci sınıfa geçen öğrencilerin de bursa müracaatı mümkün olacak. Bu öğrencilerin başvuruda bulunabilmesi için, üniversiteye girdiği yıl LYS'de ilk 2 bine girmesi, hazırlık sınıfını en az 4 üzerinden 2,80 (100 üzerinden en az 70), birinci sınıftan ikinci sınıfa geçenlerin, birinci sınıf genel not ortalamalarının en az 3,50 (100 üzerinden en az 87,5) olması koşulu aranacak.

Burstan yararlanmak isteyen adayların www.tev.org.tr adresinden doldurdukları formu istenilen belgelerle en geç 24 Eylül 2012 tarihine kadar TEV'e ulaştırması gerekiyor.
"Üstün Başarı Müzik Bursu"na, piyano, arp, gitar, yaylı çalgılar, üflemeli ve vurmalı çalgılar ana bilim dallarından ikinci sınıfa geçmiş öğrenciler aday olabilecek. Üstün Başarı Müzik Bursu için adaylar üniversiteleri tarafından önerilecek.

LYS sıralamasında ilk 2 bine giren gençlere verilecek olan toplam 9 bin 500 TL'lik bursun, Türkiye'de en yüksek miktarda verilen burs olma özelliği taşıdığı belirtildi.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir