6. Spor Şurası başladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla başlayan şura 28 Kasım Cuma günü sona erecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - 6. Spor Şurası, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Şura Salonu'nda düzenlenen, Spor Şurası 2008'e, Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara Valisi Kemal Önal, AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Togay Bayatlı,Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, federasyon başkanları, kulüp yöneticileri ve üst düzey bürokratlar ile çok sayıda davetli katıldı. Şura, 28 Kasım Cuma günü sona erecek.

"Sporu cazip bir alternatif hale getirmeliyiz"

Erdoğan, Milli Eğitim Şura Salonu'nda bugün başlayan 6. Spor Şura'sının açılışında yaptığı konuşmada, sporun önemine değindi. 2020 yılında hem ev sahipliği yaparak hem de göğüs kabartan başarılar kazanarak olimpiyatlarda önde gelen ülkeler arasına girileceğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Çocuklarımızın sadece zihinleri ve gönüllerinin değil, bedenlerinin erişimini de ihmal etmemeliyiz. Gençlerimizin, bilgisayar, internet, televizyon ve hatta cep telefonu gibi konulara gömülüp kalmamaları için sporu cazip bir alternatif hale getirmeliyiz" dedi.

Çocukları okul öncesinden başlayarak, mutlaka bir spor dalına yönlendirmek gerektiğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Sporla gençlerimizin enerjilerini kontrol altına almalarını sağlayamazsak, mutlaka başka bir takım alternatifler devreye girecektir.

Spor gençlerimize her ne kadar bireysel anlamda yetenekler kazandırıyorsa, ekip halinde çalışmayı, kurallara uymayı, birlik, dayanışma, işbirliği ve paylaşma ilkelerini benimseterek toplumda prestijli bir yer edinmelerine de katkı sağlıyor.

Gençler bu yolla başarı için sabır, özveri ve disiplin içinde çalışmanın gerekliliğini öğreniyorlar. Esasen sporla öne çıkmış ülkelerde elde edilen başarıların taşıyıcısının, dikkat edilirse gerçekten öğrenimde ilk öğretimden tutunuz, okul takımları ve kulüpleri olduğu görülüyor.