7 DAEŞ'li terörist etkisiz hale getirildi

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ'e ait hedeflere yönelik hava harekatında silah mevzileri ve komuta binasının bulunduğu 5 bina imha edildi, ilk belirlemelere göre 7 terörist etkisiz hale getirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçaklarla Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü DAEŞ'e ait hedeflere düzenlenen hava harekatında silah mevzileri ve komuta binasının bulunduğu 5 bina imha edildi, ilk belirlemelere göre 7 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, Suriye'nin kuzeyindeki Tuğhali, Barigidah, Muraygil, Rail ve Şuvayrin bölgelerinde terör örgütü DAEŞ'e ait hedefler tespit edildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığınca bölgeye düzenlenen hava harekatında silah mevzileri ve komuta binasının bulunduğu 5 bina imha edildi, ilk belirlemelere göre 7 terörist etkisiz hale getirildi.

İkinci hava harekatı

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü DAEŞ'e yönelik hedeflere bugün düzenlenen ikinci hava harekatında savunma mevzisi olarak kullanılan 5 bina daha imha edildi.

Çukurca'da da 39 terörist etkisiz hale getirildi

Çukurca'da devam eden Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Bahri Uçuş operasyonu sürüyor.

Operasyon kapsamında gerçekleştirilen arazi arama ve tarama faaliyeti sırasında, Çukurca Zengil Tepe ve Çilekli Tepe'de iki teröristin cesedi bulundu.

Çilekli Tepe'de 3 terörist mezarı tespit edildi. Zengil Tepe ile Gerki Tepe bölgelerinde ise üç Doçka silahı ele geçirildi.

Operasyonda toplam 39 terörist etkisiz hale getirildi, çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı yapımından kullanılan malzeme ele geçirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir