7 Haziran'da milletin dediği olacak

Başbakan Davutoğlu, "Demirtaş, '7 Haziran'da eğer biz barajı geçmezsek kan kusturacaklar' diyor. Kan lafını ağzına alandan barışçı siyaset çıkar mı?" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 YALOVA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisince Yalova Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada muhalefeti eleştirerek, "Bunlar 12 yıllık birikimimizi tarumar etmek için Türkiye'yi tekrar yabancılara muhtaç etmek için bir çok tuzaklar kuruyorlar, daha önce kurdular" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, "Gezi olayları ile hızımızı kesmeye çalıştılar. İlginçtir 2013 Mayıs'ında biz IMF'ye borcumuzu ödemişiz, 14 Mayıs 3. köprünün temelini atmışız, üçüncü havalimanını yapmışız, 22,5 milyar avroluk büyük hamlelere yürüyoruz birileri düğmeye bastı ve Türkiye'yi kaosa sürüklemek istedi. Neden? Taksim'de 10-12 kadar ağacın yer değiştirmesi, kesilmesi değil. Birden ayaklandılar, arkalarında da uluslararası medya yayın yaparak 'Türkiye'de neredeyse iç savaş görüntüsü var' demeye getirdiler." dedi.

"Üçü değil 33'ü de gelse buradayız"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ABD'ye gittiğini ve bütün dili ve politikasının değiştiğini vurgulayan Davutoğlu, "Birileri Pensilvanya'dan bir mesaj geliyor ona göre değişiyor. CHP işbirlikçi hem de kimlerle biliyor musunuz? Üç parti var bizimle yarıştığını iddia eden CHP, MHP, HDP, bunların hiç birbirlerine bir laf ettiğini gördünüz mü? Hepsi birden bize saldırıyor. Önemli değil saldırsınlar, biz üçü değil 33'ü de gelse buradayız, er meydanındayız, korkmayız bir saniye durmayız" dedi.

Üç tane de paralel yapının var olduğuna işaret eden Davutoğlu, şunları söyledi:

"Bir Pensilvanya paraleli. Oradan sufle yapıyor bir CHP'ye, HDP'ye, MHP'ye destek veriyor. Düşünün maalesef hala o paraleli, Pensilvanya'yı dini hizmet yapıyor zanneden vatandaşlarıma seslenmek istiyorum, HDP'nin propagandasını yapıyor. Yakışır mı? Sonra Kandil Paraleli var yani PKK, onlar da HDP'nin paraleli. Görünüşte Demirtaş demokrasi oyunu oynuyor ama arkasında verilen oy PKK'ya, Kandil'e mermi oluyor. Çünkü diyor ki Demirtaş, '7 Haziran'da biz barajı geçmezsek kan kusturacaklar'. Kan lafını ağzına alandan barışçı siyaset çıkar mı? Bakın bugün dahi biraz önce haber geldi. Bitlis'te Ahlat'tan bizim milletvekili adaylarımız geçerken HDP'liler saldırmışlar, iki kardeşimizi yaralamışlar."

Siirt'te de 3 kadın partilinin HDP'liler tarafından saldırıya uğradığını anımsatan Davutoğlu, kadına karşı şiddete karşı çıktığını söyleyen bu aydınların HDP'nin saldırılarına karşı hiç ses çıkarmadıklarını ve HDP'yi desteklediklerini söyledi.

Dev Türkiye'yi uyandırdıklarını dile getiren Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onun için çekiniyorlar. Bakın öyle bir dev ki Yalova'ya gelememişti devlet depremde ama Haiti depremi olduğunda oraya inen ilk uçak Türk Hava Yolları uçağıydı. Nepal'de  olduğunda ilk inen uçak Türk Hava Yolları uçağıydı. Filipinler'e ilk inen uçak Türk Hava Yolları uçağıydı. Artık kudret eli de şefkat eli de güçlü bir Türkiye var. Bu ülkenin vatandaşı olmaktan memnun musunuz? Peki 7 Haziran'da Türkiye'yi tekrar 1990'lı yılların kaos, kriz, koalisyonlar dönemine götürmek isteyenlere ders verecek miyiz, tuzaklarını bozacak mıyız, onların ağababalarına, yurt dışındaki ağababalarına 'Haddinizi bilin, Türkiye'de kimin yöneteceğini millet tayin eder' diyecek miyiz? Şimdi yurt dışındaki gazeteler, uluslararası birtakım lobiler çağrı yapıyor 'HDP'ye destek verin' diye. Çünkü CHP'den umutları yok, MHP'den umutları yok. Varsa yoksa 'HDP, cici çocuk'. Peki Türkiye'yi bunlara bırakır mıyız? Onlar ne derse desin 7 Haziran'da milletin dediği olacak.