750 bin Suriyeliye Kızılay Kart verildi

Suriyeli 750 bin kişiye Kızılay Kart verildi. Aylık 100 lira yüklenen kartların yıl sonuna kadar kamp dışında yaşayan 1 milyon sığınmacıya ulaştırılması hedefleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye'ye sığınan Suriye vatandaşlarına yönelik çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Suriye'de 12 milyon insanın evinden olduğunu, 5 milyon insanın da ülkesini terk etmek zorunda kaldığını ve Türkiye'nin 3 milyon mülteciye ev sahipliği yaptığını anımsatan Kaya, devletin bu kapsamda yaptığı yardımların 12,5 milyar doları geçtiğini kaydetti.

Suriyeli vatandaşlar için Avrupa İnsani Yardım Fonu (ECHO), Dünya Gıda Programı (WFP) ve Türk Kızılayı iş birliğinde "sosyal uyum yardımı" programı başlatıldığını belirten Kaya, "Avrupa Birliğinden 358 milyon euro kadar sosyal uyum programı için ayrılan bütçe var. Şu ana kadar Sosyal Hizmet Merkezlerimiz aracılığıyla başvuruları aldık. Sosyal uyum yardımı programı kapsamında, Suriyeli 750 bin kişiye Kızılay Kartı verdik. Burada planlanan kamp dışındaki 1 milyon Suriyeliye sosyal uyum yardımı denen, aylık 100 liralık desteği sağlamak. Bu yılın sonunda 1 milyon Suriyeliye bu desteği sağlamış olmayı hedefliyoruz" dedi.

508 bin Suriyeli eğitim hayatına kazandırıldı

Suriyeli çocukların birçoğunun eğitimden mahrum bırakıldığına da değinen Bakan Kaya, "Biz Milli Eğitim Bakanlığımızla yaptığımız çalışmalarla 508 bin Suriyeli çocuğun eğitim hayatına kazandırılmasını sağladık ama hala daha var. Hiçbir çocuğumuzun eğitim hayatından uzak kalmasını istemeyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir