8 bakanlıkta atamalar yapıldı

8 bakanlığa ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aile ve Sosyal Politikalar, Çevre ve Şehircilik, Ekonomi, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Kültür ve Turizm, Maliye ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıklarına ait atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Eskişehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alındı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Yozgat Bölge Müdürlüğüne, Tapu ve Kadastro Elazığ Bölge Müdürü Tamer Taşkıran, bu suretle boşalacak Tapu ve Kadastro Elazığ Bölge Müdürlüğüne Mahir Tuncer, Kırşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne ise Necmettin Şeker atandı.

Ekonomi Bakanlığı Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğüne Aydın Güler'in, Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğüne Batı Karadeniz Bölge Müdürü Muzaffer Ertürk'ün, Batı Karadeniz Bölge Müdürlüğüne ise Batı Anadolu Bölge Müdürü Sadık Cinaz'ın atanması uygun görüldü.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türkiye Elektromekanik Sanayi AŞ (TEMSAN) Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine Ramazan Usta, Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt AŞ (TETAŞ) Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine aynı kurumun Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Feridun Alak'ın yeniden atanması kararlaştırıldı. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Yinal Yağan, Bakanlık Müşavirliğine ise Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Zafer Alper getirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına Bakanlık Müşaviri Volkan Mutlu Coşkun'un, Bakanlık Müşavirliğine ise İbrahim Halil Akbaş'ın ataması yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kilis İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Aldemir ile İzmir Defterdarı Tamer Utkucu'nun başka bir göreve atanmak üzere bu görevlerinden alınmasına karar verildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdür Yardımcılığına Mücahit Arman, Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcılığına ise Can Erel'in ataması gerçekleştirildi.