8 günde Düzce'ye vardılar

Düşük maaş aldıkları iddiasıyla İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen, sendikanın genel başkanı Yazgan'ın da aralarında bulunduğu Büro Memur-Sen üyesi grup, Düzce'ye ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

DÜZCE - Düşük maaş aldıkları iddiasıyla İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen, sendikanın genel başkanı Yusuf Yazgan'ın da aralarında bulunduğu Büro Memur-Sen üyesi grup 8 gün sonra Düzce'ye ulaştı.
 
Düzce Adliyesi önünde toplanan grup, kamu çalışanlarının mesai ücretlerinin yeniden düzenlenmesi yönünde döviz taşıdı. Burada konuşan Yazgan, memurların haklarını aramak için 20 Şubat'ta yola çıktığını, 6 Mart'ta Ankara'ya ulaşmayı planladıklarını söyledi.
Yol boyunca kurum ve kuruluşlardan elde edilen bordrolarda yaklaşık 200 ile 500 lira arasında kayıp olduğunu iddia eden Yazgan, "Hükümetten bu kaybın telafi edilmesini isteyeceğiz. Geçtiğimiz yıl 3 3'lük zam verildi, biz o zammı istemiyoruz, ortadan giden taleplerimizi geri iade etsinler" diye konuştu.
Yazgan, diğer sendikalar tarafından gerçekleştirilen iş bırakma eyleminin "sözde" eylem olduğunu öne sürerek, "Büro Memur-Sen sendikasına teklif dahi edilmedi. Memurların hakları için yürüyoruz, bu mücadelemiz bu hakları elde edene kadar sürecek" ifadelerini kullandı.
Yazgan ve 3 üyesi, açıklamaların ardından Ankara'ya hareket etti.