8 helikopter, 3 yangın uçağı ile müdahale sürüyor

Hatay'daki orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor. Orman Genel Müdürü Çiftçi, "Ümit ediyorum ki ters bir şey olmazsa bu akşam yangını kontrol altına alırız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATAY - Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi, Hatay'da devam eden orman yangınına ilişkin "Ümit ediyorum ki ters bir şey olmazsa inşallah bu akşam yangını kontrol altına alırız" dedi.

Yangın bölgesinde incelemede bulunan Çiftçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 Ağustos'ta saat 02.30 sıralarında merkeze bağlı Dikmece, Gülderen, Oğlakören ve Alahan köyleri arasında çıkan ve Karaali ile Karlısu beldelerine kadar ilerleyen orman yangını nedeniyle bölgeye geldiğini söyledi.

Yangının çok büyük kısmının kontrol altına alındığını belirten Çiftçi, "Sabah kuzey kısmında alevler atlama yaparken karşı ateş vererek tuttuk. Hakikaten çok önemli bir gelişmeydi. Onun dışında şimdi güney tarafta da rüzgar lehte esiyor. Ümit ediyorum ki ters bişey olmazsa inşallah bu akşam yangını kontrol altına alırız" diye konuştu.

8 helikopter, 3 yangın uçağı ve çok sayıda ekiple yangın söndürme çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Çiftçi, şöyle devam etti:

"Sadece güney kısımlardaki bazı tarafları kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Alan oldukça geniş, her yerden yangının atlama olma ihtimalinden dolayı tamamını kontrol altına almak için bütün arkaşlarımız görevleri başında. Kuzeyinden, doğusundan, batısından gerçekten her taraftan tütme yapıyor. Ama güney tarafındaki yer kontrolsüz yanıyordu. Çok da büyüme eyiliminde değil. Şimdi onunla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Ümit ediyorum ki bunu kontrol altına alırız."

Havaların çok ısındığı bir dönemde orman yangınlarının arttığına dikkati çeken Çiftçi, vatandaşların her türlü orman yangınına karşı duyarlı olmasını istedi.

İbrahim Çiftçi, yangının çıkış nedeniyle ilgili olarak da araştırmaların devam ettiğini, ne kadar bir alanın yandığıyla ilgili de daha sonra açıklama yapacaklarını kaydetti.