8. Teknoloji Ödülleri'nin finalistleri belirlendi

Toplam 26 finalist 41 projede ödül almak için yarışacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) tarafından düzenlenen 8. Teknoloji Ödüllerinde finalistler belirlendi.

TÜSİAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin teknoloji potansiyelini açığa çıkararak, yenilikçi ürün ve teknoloji geliştiren kuruluşları teşvik etmek amacıyla TÜSİAD, TÜBİTAK ve TTGV tarafından düzenlenen 8. Teknoloji Ödüllerinin finalistlerinin belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, 8. Teknoloji Ödüllerine 41 projenin başvurduğu ifade edilerek, toplam 26 finalist projenin ödül almak için yarışacağı duyuruldu.

Finalist projelerin, her bir firma ölçeğinde, hem "ürün" hem de "yenilik/teknoloji" başlıkları altında değerlendirilerek 8 adet ödül verileceği vurgulanan açıklamada, nihai puanlar belirlendikten sonra firma ölçeğinden bağımsız olarak toplam puanda en yüksek puanı alan projenin, ayrıca "Büyük Ödül" sahibi olacağı da bildirildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Ödül kazananlar, 25 Haziran'da, Sabancı Center'da düzenlenecek Ödül Töreni'nde açıklanacak. Aynı gün gerçekleştirilecek ve Türk Telekom'un ana sponsor olduğu 8. Teknoloji Kongresinde ise krizde teknolojiyle ileri adım atan firmaların başarı öyküleri, tasarım ve yaratıcılığın katma değeri gibi konular tartışılacak. 8. Teknoloji Kongresi süresince, finale kalan projeler kongre merkezinde sergilenecek."