9 ilde eğitime kar ve fırtına engeli

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 8 ilde okullar tatil edildi. Öte yandan bir ildede fırtına nedeniyle eğitime ara verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Balıkesir, Yalova, Tekirdağ, Çanakkale, Kocaeli,Samsun'un Havza, Çankırı'nın Çerkes ve Sivas'ın Kangal ilçesinde etkili kar yağışı, Bayburt'un Demirözü ilçesinde ise fırtına nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Manyas, Savaştepe, Gönen, Bandırma ve Marmara ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların 19 Ocak Salı tatil edildiği bildirildi. 

Çanakkale

Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, olumsuz hava şartları nedeniyle Yenice, Gelibolu ve Biga'daki tüm ilk ve orta dereceli okullar ile Çanakkale merkez, Lapseki ve Gökçeada ilçelerinde taşımalı eğitim gören ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.

Bayburt

Bayburt'un Demirözü ilçesinde fırtına nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Demirözü Kaymakamı Zihni Yıldızhan, ilçe genelinde akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan fırtına nedeniyle 19 Ocak Salı günü ilçe merkezi, bağlı belde ve köylerde eğitim ara verildiğini belirtti.

Sivas

Sivas'ın Kangal ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi. 

Kangal Kaymakamlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçede etkili olan kar yağışı ve kuvvetli lodos nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince Kangal merkez ile merkeze bağlı köylerde eğitime 19 Ocak Salı günü eğitime ara verildi. 

Yalova

Yalova Valiliği etkili olan kar yağışı nedeniyle yarın il genelindeki okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Tekirdağ

Tekirdağ'da olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verileceği bildirildi.

Samsun

Samsun'un Havza ilçesinde ilk ve orta dereceli okulların olumsuz hava koşulları nedeniyle  tatil edildi.

Çankırı

Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde okullara bir gün ara verildiği bildirildi.

Kocaeli

Kocaeli'de taşımalı sistemle eğitim veren okullar yarın kar yağışı nedeniyle tatil edildi.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu "Meteorolojik verilere göre kar yağışı azalarak yarın ilimizi terk edeceğinden, eğitim ve öğretime devam edilecektir. Ancak il genelinde taşımalı eğitim ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde yarın eğitime ara verilmiştir" dedi.