96 göçmeni Türk gemisine emanet ettiler

Mataban Denizi'nde yakalanan Suriye ve Mısırlı göçmenler Türk armatöre ait kimyasal tankerle İtalya'ya götürülüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MURAT ERDOĞAN

İSTANBUL - Bu sabah saat 05.00 civarında Avrupa'ya gitmeye çalışan 96 Suriye ve Mısırlı göçmenin bulunduğu tekneye İtalya Sahil Güvenliği el koydu. Göçmenler İtalya'ya götürülmesi için bölgedeki Türk armatörüne ait Zeynep K adlı kimyasal tankere verildi.

Ukrayna'nın Illichevsk Limanı'ndan kalkan Türk armatörüne ait ayçiçek yağı yüklü 11300 dwt'lik Zeynep A adlı kimyasal tanker, sabah saat 05.00 civarında Mataban Denizi'nden geçtiği sırada İtalyan Sahil güvenliği tarafından yardıma çağrıldı. Hemen gölgeye intikal eden gemi, yakalanan teknede bulunan büyük çoğunluğu Suriyeli ve 22 Mısırlı göçmeni İtalya'ya götürmek için gemiye aldı. İtalyan kaynaklarından elde edilen bilgilere göre; 43 erkek, 19 kadın ve 34 çocuktan oluşan göçmenlerin sağlıkları iyi. M/T Zeynep A'nın, göçmenleri İtalya'da bıraktıktan sonra varış limanı olan Rotterda'a devam edeceği öğrenildi.

Aydın Group'a ait olan M/T Zeynep A tankerin teknik işletmesinin Chemfleet Denizcilik tarafından yapıldığı ve gemide 17 Türk personelinin bulunduğu öğrenildi.