AB heyetinden MHP'ye ziyaret

AB Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini başkanlığındaki heyet, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'la Türkiye-AB arasındaki ikili ilişkileri görüştü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MHP Grup Başkanvekili Vural, AB Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Mogherini ve heyeti ile TBMM'de biraraya geldi.

MHP Grup Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantı öncesinde Vural, MHP olarak Türkiye-AB ilişkilerinin gelişme seyri ve sonucu itibariyle Türkiye'nin AB'ye aday ülke sıfatı kazanmasında sorumluluk üstlenmiş bir parti olduklarını ve bu ziyareti önemsediklerini belirtti.

Vural: Türkiye'nin AB'ye giriş meselesi milletimizin meselesidir

Ziyaretin Türkiye-AB ilişkilerine bir ivme kazandıracağını belirten MHP'li Vural, Türkiye-AB ilişkilerinin yarım asrı aştığını vurguladı. Türkiye'nin AB'ye giriş meselesinin milletin meselesi olduğunu savunan Vural, "Bu ilişkilerin geldiği safhayı istikrarlı ilişkiler sürecinde değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum. Bu bakımdan Türkiye-AB ilişkileri bir hükümetler seviyesinde ilişki değil elbette. Hükümet seviyesinden değil de diğer politika partilerden de görüş almaları bu ziyaretleri çok önemli. Çünkü Türkiye'nin AB'ye giriş meselesi milletimizin meselesidir. Bu eksende AB'nin diğer siyasi partilerde dış politikadaki gelişmeleri değerlendirmesine ve buna önem vermesine saygıdeğer ve olumlu bulduğumuzu olumlu bulduğumuzu belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Mogherini: Terörle mücadele gibi birlikte çalışacağımız alanlar var

AB Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Mogherini, Oktay Vural'a teşekkür ederek siyasi parti gruplarıyla birlikte olmanın mutluluk verdiğini söyledi. Mogherini şöyle konuştu: "Türkiye-AB arasındaki ikili ilişkileri çok daha geniş bir bağlama oturtmak hedefimiz. Biliyoruz ki şu anda gördüğümüz gelişmelerden ortaya çıkan zorluklar ve fırsatlar açısından her tarafın birlikte çalışması oldukça önemli. Bu anlamda ortak bir çıkar var. Bu anlamda baktığımız zaman hem mülteci krizi hem göç akınları olduğunu ama bununla sınırlı olmadığını aynı zamanda terörle mücadele, Suriye'deki savaşın siyasi çözümü hem Irak'taki durumun ele alınması genel durumla ilgili ortak birlikte çalışacağımız alanlar var. Bunun yanı sıra hem ekonomik hem siyasi hem de enerji konularında ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliği yapılması ve Kıbrıs sorununun çözülmesi için birlikte yapacağımız ortak çalışmalar her iki tarafın birlikte yürüteceği çalışmalardır"