AB'nin katkılarını anlatan spotlar yayında

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği, "Avrupa Birliği'ne gireceğiz de ne olacak?" sorusuna yanıt içeren 11 radyo-televizyon spotu hazırladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS), halkın her kesimi tarafından dile getirilen "Neden Avrupa Birliği'ne üye olmak istiyoruz?" sorusuna cevap teşkil edecek radyo-televizyon spotları hazırladı.

ABGS'den yapılan açıklamaya göre, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın bizzat kaleme aldığı bir mektupla ulusal, bölgesel ve yerel televizyon ve radyo kuruluşlarına iletilen spotların yayınına başlandı.

Avrupa Birliği İletişim Stratejisi çerçevesinde, kamuoyunda sıklıkla dile getirilen "Avrupa Birliği'ne gireceğiz de ne olacak?" sorusuna yanıt içeren 11 spot, kadın haklarından çevreye, sosyal haklardan gıda güvenliğine Avrupa Birliği üyeliğinin günlük hayatımıza somut etkilerinin vatandaşlarımıza aktarılması amaçlanıyor.

Farklı hedef kitlelerin Avrupa Birliği sürecindeki kazanımlarının ele alındığı spotlarda; öğrencilerin AB ülkelerinde eğitim ve staj olanaklarının artacağına, tüketicinin tarladan sofraya gıda güvenliğinin sağlanacağına ve Türkçenin AB'nin resmi dillerinden biri olacağına değiniliyor.

Ayrıca, "Niçin AB?" başlıklı 13 saniyelik 30 spot ile de Türkiye'nin siyasal, sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda hangi kazanımları elde edeceği sorusuna yanıt verilerek, toplumsal duyarlılık ve farkındalığın arttırılması hedefleniyor.

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinin getireceği olumlu etkileri Türk kamuoyuna kolay anlaşılabilir bir dille anlatmayı hedefleyen bu spotlar, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından "kamu yararına" olarak değerlendirildi. Spotlar, www.abgs.gov.tr adresinden de izlenebiliyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir