ABD 'Türkiye ziyareti' açıklaması

ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Yzb. Hicks, Genelkurmay Başkanı Dunford'un, İncirlik'i ziyaret etme ve yetkililerle görüşmelerde bulunmak üzere Türkiye'de bulunduğunu bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Yzb. Greg Hicks, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph F. Dunford Jr. adına bir açıklama yaptı.

Orgeneral Joseph F. Dunford, Başbakanı Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile de bir araya gelerek Türkiye'de meydana gelen darbe girişimini en güçlü şekilde kınayacak; IŞİD'e karşı mücadele kapsamında İncirlik'ten gerçekleştirilen koalisyon operasyonlarının simgelediği bölgesel güvenliğe ilişkin güçlü ortaklığımızın ve Türkiye'nin hem IŞİD karşıtı koalisyona hem de NATO ittifakına katkılarının önemini bir kez daha vurgulayacak" dedi. 

Yzb. Greg Hicks, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph F. Dunford Jr. adına yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph F. Dunford Jr., İncirlik Hava Üssü'nde görevli ABD'li personeli ziyaret etmek ve görüşmelerde bulunmak üzere Türkiye'ye geldi. Genelkurmay Başkanı Dunford, ziyareti kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile de bir araya gelecek. Orgeneral Dunford görüşmelerinde, Türkiye'de geçtiğimiz günlerde meydana gelen darbe girişimini en güçlü şekilde kınayacak; IŞİD'e karşı mücadele kapsamında İncirlik'ten gerçekleştirilen koalisyon operasyonlarının simgelediği bölgesel güvenliğe ilişkin güçlü ortaklığımızın ve Türkiye'nin hem IŞİD karşıtı koalisyona hem de NATO ittifakına katkılarının önemini bir kez daha vurgulayacak." 

3c25f07b6deab207e22edc5b28f0a40e.jpg

ABD Genelkurmay Başkanı Meclis'te 

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 15 Temmuz darbe girişiminde bombaların hedefi olan TBMM'yi ziyaret etti. Dunford ve Akar, Başbakan Binali Yıldırım'ın Meclis'te Başbakanlık makamının bulunduğu katı gezecek. 

Dunford'a bavullu protesto
 
ABD Ankara Büyükelçiliği binası yakınında toplanan Vatan Partisi Gençlik Kolları üyeleri, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'ın Türkiye ziyaretini bavulla protesto etti.

Ankara'nın Çankaya İlçesi'ndeki Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçiliği binası yakınında bir araya gelen Vatan Partisi Gençlik Kolları Öncü Gençlik üyesi bir grup, ABD Genelkurmay Başkanı Dunford'ın Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile görüşmek üzere Türkiye'ye gelmesini protesto etti. 'Dunford Go Home Send Us Fethullah', 'Get Up Coup Plotter Dunford' yazılı pankart ve dövizler açan gençlik kolları üyeleri, "Amerikan Uşağı Hain Fethullah" sloganları attı.

b35ea823ac948fadded11c58e0820a74.jpg

Emniyet güçlerinin belirlediği yere gelen grup üyeleri adına açıklama yapan Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş, "15 Temmuz gecesi Fethullahçı Terör Örgütü'nü üzerimize sürerek 300'e yakın yurttaşımızı katleden ve onlarcasını yaralayan dünyanın en büyük teröristinin genel kurmay başkanı bugün Ankara'da. Katil cinayet mahalline dönmüştür. Bugün Ankara'da bulunan ABD'nin Genel Kurmay Başkanı Dunford o katilin ta kendisidir. 15 Temmuz'daki FETÖ girişimi ile ABD, Türkiye'nin 24 Temmuz 2015'te değişen rotasını içine sindirememiştir. Türkiye'deki aparatlarının ezilmesini sindirememiştir" diye konuştu. 

Yanlarında bir bavul getiren parti üyeleri, bavulu yolun ortasına atarak, "Ajanlarınızla, klaksonlarınızla kilo kilo sahte evrak taşıyarak Türk Ordusu'nun yurtsever subaylarına kumpaslar kurduğunuz bavulunuzu getirdik. Alın bu bavulu. PKK'nızı da, FETÖ'nüzün de enkazını kaldırın. Pılınızı pırtınızı toplayın defolun gidin" dedi. Parti üyeleri daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.