ABD asker sayısını azaltıyor

ABD, tasarruf sağlamak amacıyla kara kuvvetlerindeki asker sayısını azaltacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
WASHINGTON - ABD'de Obama yönetimi, bugün açıklayacağı yeni ve "daha gerçekçi" bir askeri vizyon ile, kara kuvvetlerinde on  binlere varan asker indirimine giderek hem tasarruf gereklerine uyacak hem de hava ve deniz kuvvetlerine daha fazla yatırım yapılmasını sağlayacak.
    
Tasarlanan azalma hakkında yakın bilgi sahibi olan yetkililer, Amerikan güvenlik çıkarları üzerinde yapılan stratejik değerlendirme sonuçlarının, savunma bakanlığının bütçe kısıtlamalarını da dikkate alarak, Asya'da Amerikan askeri varlığının vurgulanmasını, Avrupa, Afrika ve Latin Amerika'da ise zayıflatılmasını ortaya koyduğunu söylediler.
    
Ayrıntılı bütçe ve birlik kısıtlamalarının bugün açıklanması beklenmiyor ancak Reuters'e açıklama yapan yetkililer, gelecek 10 yıl içinde kara kuvvetlerinde ve deniz piyade birliklerinde yüzde 10-15 arasında bir azaltmaya gidileceğini söylediler. Bu oran, asker sayısında on binleri bulan kısıntı anlamına geliyor.
    
Stratejik değerlendirmedeki en çarpıcı değişiklik, dünyanın en büyük askeri bütçesine sahip olsa bile, ABD'nin artık aynı anda birden fazla savaşı devam ettirmeye yetecek kadar kara askerine sahip olamayacağı görüşü.
Bu konularda ilginizi çekebilir