ABD Başkanı Trump'tan Erdoğan tweeti

Trump, "Erdoğan, Suriye'de DEAŞ'tan geri kalanların kökünün kazınması için ne gerekiyorsa yapılacağı konusunda beni güçlü şekilde bilgilendirdi ve bunu fazlasıyla yapabilecek biri" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün akşamki telefon görüşmesi sonrası bu sabah Twitter üzerinden yeni bir mesaj paylaştı.

Trump, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de DEAŞ'tan geri kalanların kökünün kazınması için ne gerekiyorsa yapılacağı konusunda beni güçlü şekilde bilgilendirdi ve bunu fazlasıyla yapabilecek biri. Türkiye hemen yan tarafta. Askerlerimiz eve dönüyor"

Dün akşam gerçekleşen görüşmenin ardından Trump, yine Twitter'dan yaptığı ilk paylaşımda, "Az önce Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile uzun ve verimli bir telefon görüşmesi yaptık. DEAŞ'ı, Suriye'deki ortak girişimimizi, bölgeden ABD askerlerinin yavaş ve oldukça koordineli şekilde geri çekilmesini ele aldık" diye konuşmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "Bugün ABD Başkanı Trump ile ticari ilişkilerimizden Suriye’deki gelişmelere kadar birçok konuda eşgüdümümüzü artırma noktasında mutabık kaldığımız verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik" mesajını paylaşmıştı.

Kararname imzalandı, ABD'nin çekilmesi birkaç hafta sürecekKararname imzalandı, ABD'nin çekilmesi birkaç hafta sürecek