ABD Büyükelçisi Bass: Vize kararı ABD hükümeti tarafından alındı

ABD Büyükelçisi John Bass bugün Ankara'da diplomasi muhabirleriyle veda toplantısı yaptı. Vize kararını ABD hükümetinin aldığını söyleyen Bass, "ABD misyonlarında saklanan kimse yok. Hiçbir çalışanımızı yargıdan kaçırmıyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Büyükelçisi John Bass bugün Ankara'da diplomasi muhabirleriyle veda toplantısı yaptı. 

Büyükelçi Bass"ABD konsolosluk görevlisinin tutukluluğuna ilişkin bilgi alamadık ama temaslar sürüyor" diyen Büyükelçi Bass, "Metin Topuz Uyuşturucuyla Mücadele Organize Suçlar’da görevliydi. Bu işbirliği sayesinde birçok uyuşturucu kaçakçısı yakalandı. Görev tanımını aşıp başka irtibatlar kurduysa bununla ilgili diğer bilgileri görmekten memnuniyet duyarız" dedi.

Vize hizmetlerini durdurma kararının ABD hükümeti tarafından alındığını dile getiren Bass, "ABD misyonlarında saklanan kimse yok. Hiçbir çalışanımızı yargıdan kaçırmıyoruz" diye konuştu. 

Bass, "ABD, bağımsız Kürdistan’ı desteklemiyor, Kürt koridorunu desteklemiyor, Türkiye'nin toprak bütünlüğünün bozulmasını desteklemiyor. İncirlik konusunu Türk yetkililere sorun. Yürürlükte olan anlaşmalar var. Askerlerin giriş çıkışları da bu anlaşmalara bağlı" ifadelerini kullandı. 

Büyükelçi Bass, her hükümetin yabancı temsilcilerle nasıl ilişki kuracağını kendi belirleyeceğini ve buna saygı duyduklarını dile getirdi.

"9.5 aydır Türkiye'de terör saldırısı yaşanmıyor. Bu IŞİD vazgeçtiği için değil, işbirliğimizin sonucu" şeklinde konuşan Bass, ayrıca şunları söyledi, "Fetullah Gülen'in iadesi yargı konusu. Bu talep diğer iade taleplerinden ayrı tutulmuyor. ABD hukuk sisteminde masumiyet karinesi temel ilkedir" 

Bass, bu hafta sonu Türkiye'den ayrılacağını duyurdu.

Bass'tan Gün'e ziyaret

ABD Büyükelçisi Bass daha sonra Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Muhtar Gün'e veda ziyareti gerçekleştirdi. 

Dışişleri: İki ABD'li sporcuya vize verildiDışişleri: İki ABD'li sporcuya vize verildi