ABD, Ermenistan mutabakatından memnun

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ian Kelly imzasıyla yayımlanan açıklamada sürecin hızlandırılması gerektiği belirtildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

WASHINGTON - ABD Dışişleri Bakanlığı, İsviçre'nin de katılımıyla Türkiye ve Ermenistan'ın, ikili ilişkilerin normalleştirilmesi yönünde daha fazla adım atılmasına yönelik mutabakatının memnuniyetle karşılandığını bildirdi.

Açıklama, Türkiye ve Ermenistan'ın, diplomatik ilişkilerin tesisi protokolüyle ikili ilişkilerin geliştirilmesi protokolüne dair iç siyasal istişarelerin başlatılması konusunda mutabakata varıldığını bildirmesinin ardından geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ian Kelly imzasıyla yayımlanan açıklamada, "ABD, İsviçre'nin de katılımıyla Türkiye ve Ermenistan'ın ikili ilişkilerinin normalleştirilmesinde daha fazla adım atılmasını ortaya koyan ortak mutabakatını memnuniyetle karşılıyor. ABD'nin eskiden beri pozisyonu, normalizasyonun önkoşulsuz ve makul bir zaman dilimi içinde gerçekleştirilmesi olmuştur. Ermenistan ve Türkiye'yi, bugünkü açıklamalarında tarif edildiği şekilde üzerinde mutabakata varılan çerçeve dahilinde, süreci hızlandırmaya davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Kelly açıklamada, "her iki hükümetle de, bölgede barış, güvenlik ve istikrara katkıda bulunacak tarihi bir süreçte ilişkilerin normalleştirilmesine destek için yakın çalışmaya hazır olmayı sürdürüyoruz" ifadesine de yer verdi.