"ABD sözünde durursa harekata gerek kalmaz"

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "ABD sözünde durursa Menbiç harekatına gerek kalmayabilir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Menbiç uyarıları ve ABD askerlerinin Menbiç'te verdiği görüntülere ilişkin açıklamalarda bulundu.

NTV'de konuşan Işık, "Tel Rıfat önemki bir yer. Afrinm harekatı ile oluşturulan güvenli bölge ile Fırat Kalkanı bölgesi arasında kuşak bölge; kilit bir nokta. İnanıyorum ki kısa sürede temizlenecek ve özgürleştirilecek" dedi.

"Menbiç konusunda, daha önce bize PYD'nin buradan çıkarılacağı sözü verildi" ifadesini kullanan Işık konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Savunma bakanlığım döneminde hem Obaman'nın hem de şimdiki savunma bakanları bu sözü defalarca kez verdiler. ABD askerlerini verdiği görüntüleri ben hayra yoruyorum. PYD'nin buradan çıkarılacağına yoruyorum. ABD'liler sözlerini tutmak zorunda. Bizzat bana verilen sözler devletin kayıtlarında var. Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, dışişleri bakanına ve ilgili arkadaşlara söz verildi. Sözün gereğinin yerine getirilmesi lazım ve bu ilişkilerin yumuşamasına neden olur. Yerine getirilmezse Türkiye gereğini yapmak durumunda kalır. ABD sözünde duracak diye bekliyorum, inşallah buna gerek kalmaz."

Bu konularda ilginizi çekebilir