ABD tatil, İMKB'de görünüm zayıf

Yurtiçinde ve dışarıda önemli bir veri akışının olmadığı günde Avrupa piyasaları takip edilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasası yeni güne zayıf görünüm sergileyerek başladı.

İMKB dün Fitch'in Türkiye'nin görünümünü pozitife yükseltmesi ve olumlu gelen yurtdışı makro verilerin desteğiyle toparlandı. Bugün ABD piyasasının Şükran Günü dolayısıyla kapalı olması nedeniyle borsada yabancı katılımının zayıf olması bekleniyor. Yurtiçinde ve dışarıda önemli bir veri akışının olmadığı günde Avrupa piyasaları takip edilecek.

Açılışını 17 puan artışla 67.248 puandan yapan borsa 66.500 seviyelerine çekildi. Şu ana kadar 66.584 – 67. 248 aralığında hareket eden İMKB-100, saat 10:06 itibariyle 66.607 (-623) puanda yer alıyor. İşlem hacmi ise 145 milyon lira düzeyinde.

Euro/Dolar paritesine bağlı hareketine devam eden Dolar/TL'de gün yatay seyirle başladı. Parite 1.3325 sent seviyesinde işlem görürken, dolarda bankalararası işlemlerde en iyi alış/satış 1.4770/1.4795 TL seviyelerinde yer alıyor.

Yeni haftaya gevşeme eğilimiyle giren ve tarihi dip seviyelere gelen faizde de önemli bir değişim yok. Dün spot kapanışını yüzde 7.63 bileşik seviyesinden yapan ve valörlü işlemlerde yüzde 7.59'a inen 8 Ağustos 2012 vadeli gösterge tahvil şu sıra yüzde 7.60 seviyesinde bulunuyor.

 

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir